Links Sitemap Business Linker Sitemap

Producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 7%, în primele două luni din 2018

195 afisari
Producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 7%, în primele două luni din 2018 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+9,6%) şi a industriei extractive (+5,3%), se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică
Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 4,5%.
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele două luni din 2018 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, a crescut cu 7,4%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+9,9%) şi industriei extractive (+5,4%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 4,2%.

În februarie 2018, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 5,8%, datorită creşterilor înregistrate în toate cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+6,9%), industria extractivă (+5,3%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,4%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 6,7%, ca efect al creşterilor din industria prelucrătoare (+7,5%) şi industria extractivă (+5,4%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,3%.

În luna februarie 2018, producţia industrială (serie brută) s-a majorat faţă de luna precedentă cu 3,7%, susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (+5,3%) şi industriei extractive (+0,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,7%, din cauza scăderii înregistrate de industria prelucrătoare (-2,5%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 5,8%, respectiv cu 3,2%.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza