Links Sitemap Business Linker Sitemap

Printec Group și TONBELLER implementează sistemul de prevenire a spălării banilor la subsidiarele Alpha Bank

3518 afisari
Printec Group, în parteneriat cu TONBELLER AG, anunță implementarea cu succes a unui sistem centralizat de prevenire a spălării banilor dedicat subsidiarelor Alpha Bank din Europa de Sud-Est.
Alpha Bank Grecia a implementat sistemul centralizat de prevenire a fraudei și spălării banilor, cu scopul de a proteja reputația și valorile Grupului în subsidiarele sale din Europa de Sud-Est: Alpha Bank România, Alpha Bank Albania, Alpha Bank Bulgaria, Alpha Bank AD Skopje, și Alpha Bank Serbia AD, prin intermediul furnizorului de servicii IT, Alpha Supporting Services.
După evaluarea mai multor variante, Alpha Bank Grecia a ales unul dintre cele mai reprezentative sisteme dezvoltate de TONBELLER, Siron Compliance Solutions. Software-ul și implementarea proiectului au fost realizate de Printec Grecia în parteneriat cu TONBELLER, în timp ce implementarea și mentenanța infrastructurii au fost coordonate de la sediul central al Alpha Bank Grecia. Soluția include modulele: SironEMBARGO (monitorizarea tranzactiilor externe cu liste de sancțiuni), SironAML (prevenirea spălării banilor), SironRAS (managementul riscurilor), SironKYC (evaluarea clienților cu potențial de risc), SironMCA (verificarea mesajelor SWIFT) și SironRCC (Risk and Compliance Cockpit).
Infrancționalitatea economică, precum spălarea banilor și finanțarea actelor de terorism la nivel internațional, este una dintre principalele surse de risc atât pentru bănci cât și pentru alte companii. Infracţionalitatea economică este un fenomen extrem de dinamic şi în continuă transformare, şi aceasta ca urmare a tehnicilor tot mai sofisticate prin care pot fi evitate metodele de prevenire a spălării banilor. Pentru a securiza sistemul financiar împotriva abuzurilor și a infracționalității, un rol important îl are dezvoltarea continuă a unui cadru de legi și directive naționale și internaționale “Platforma de prevenire a spălării de bani concepută de TONBELLER, în parteneriat cu Printec, ne-a ajutat să facem un pas mai departe spre alinierea sistemului nostru la reglementările actuale și spre securizarea eficientă a băncii împotriva traficului ilegal de bani”, a declarat Christos Lygeros, managerul Diviziei Compliance al Alpha Bank. “Sistemul nostru este vizibil securizat când vine vorba de transferuri interbancare. Suntem foarte mulțumiți atât de calitatea serviciilor oferite, cât și de profesionalismul și rapiditatea echipei de implementare”, a adăugat acesta.
“Ne bucurăm că putem livra acest proiect la standardele impuse de Alpha Bank”, a declarat Torsten Mayer, membru al boardului TONBELLER AG. “Acest sistem centralizat permite subsidiarelor Alpha Bank să se alinieze reglementărilor privind o abordare integrată a monitorizării infracționalității financiare, atât la nivel local, cât și central. Această suită de soluții are, de asemenea, un caracter funcțional extins: verificarea clienților cu liste de sancțiuni cu mesaje de tip SWIFT, clasificarea clienților în funcție de nivelul de risc financiar sau operațional, realizarea profilului financiar al clienților în funcție de tranzacțiile realizate, generarea și monitorizarea scenariilor și alerte de spălare a banilor, incluzând şi documentele însoțitoare. Nu în ultimul rând, soluția oferă posibilitatea de raportare a activităților de conformitate către manageriii de top ai băncii”, a mai spus Torsten Mayer.
“În cele nouă luni de implementare la sediul din Atena, am întâlnit o serie de provocări provenite din locațiile implicate în proiect, din specificul național al fiecărei subsidiare în care urma implementarea, diferenţele de fus orar și diversele puncte de control ale Băncii Centrale. Succesul fără precedent al proiectului a depins, așadar, de integrarea acestor aspecte într-un sistem centralizat și punerea la punct a unui software de infrastructură”, a declarat Vassilis Kostopoulos, din partea Printec Group. “În plus, la succesul proiectului a contribuit și faptul că am respectat specificul fiecărei țări din care provin subsidiarele Alpha Bank privind reglementările, sistemele de plată și tehnologiile pentru tranzacțiile online. Echipa de implementare a fost nevoită să se alinieze programului strict impus de cerințele Băncii Centrale, dar și direcțiilor de securitate ale băncii”, a completat Vassilis Kostopoulos.
Citeşte mai multe despre: Printec Group, TONBELLER AG, Alpha Bank

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza