Links Sitemap Business Linker Sitemap

OTP Bank Romania inregistreaza cresterea profitului

3149 afisari
Subsidiara din Romania a OTP Bank a inregistrat un profit net de 22,9 milioane lei, ceea ce reprezinta o crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform raportului original depus la Bursa de Valori din Budapesta.
Comparativ cu perioada similara a anului precedent, profitul operational a crescut cu 14%, datorita unui venit net imbunatatit generat din dobanzi si a unui bun control al costurilor. In primul semestru din 2011, activitatea de creditare a fost concentrata pe credite pentru IMM-uri si credite ipotecare retail, insa, in cel de-al doilea trimestru, se poate observa si o crestere de 5% a creditelor pentru companiile mari.
Potrivit bancii, in ultimul an OTP Bank Romania si-a dezvoltat portofoliul de credite, ajustat la cursul de schimb valutar, inregistrand o crestere de 5% fata de perioada similara a anului precedent. Depozitele de retail, ajustate la cursul de schimb valutar, au continuat sa creasca, cu o contractie semnificativa pe segmentul depozitelor corporative. OTP Group a inregistrat, in primul semestru din 2011, un profit dupa impozitare de 74,5 miliarde HUF. Suma reprezinta o crestere cu 7%, comparativ cu perioada similara a anului precedent.
Subsidiarele straine ale OTP Group au realizat 30% din profitul consolidat ajustat (26,8 miliarde HUF, reprezentand 36% din profitul neajustat), ca urmare a imbunatatirii performantei operatiunilor din Ucraina, Bulgaria, Rusia, Romania si Croatia. De asemenea, o alta performanta a OTP Group o reprezinta rezultatele celui de-al doilea test european de stres, publicate de Autoritatea Bancara Europeana pe 15 iulie 2011, care au evidentiat o pozitie de capital remarcabila. Chiar si intr-un scenariu pesimist, raportul Tier1 al OTP Core ar fi de 13,6%, al treilea cel mai ridicat in randul bancilor europene.
Citeşte mai multe despre: OTP Bank

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza