Links Sitemap Business Linker Sitemap

Orașul Strasbourg lansează prima comandă pentru autobuzele electrice Aptis

1557 afisari
Alstom a primit recent prima comandă pentru autobuzul său 100% electric Aptis, din partea companiei de transport CTS (Comunitatea Transporturilor din Strasbourg). Este vorba despre un contract pentru 12 vehicule Aptis, fiecare având o lungime de 12 metri și fiind echipate cu trei uși. Aceste autobuze Aptis vor fi primele autobuze electrice care vor veni în completarea flotei de vehicule a CTS. Datorită design-ului inovator, Aptis oferă călătorilor o experiență de excepție. Sistemul de acostare la stație, perfect aliniat cu trotuarul, podeaua complet plană și joasă și ușile duble de dimensiuni generoase permit circulația și coborârea facilă pentru persoanele cu mobilitate redusă și pentru cărucioare.
Echipat cu ferestre largi pe toată lungimea, Aptis prezintă o suprafață vitrată cu 25% mai mare decât un autobuz standard, precum și o zonă de scaune în spate ce fac posibilă o vedere panoramică a orașului.
"Suntem foarte mândri că am primit această primă comandă de autobuze de tip Aptis, soluția noastră de mobilitate 100% electrică. Aptis este creația echipelor Alstom de la fabrica Hangenbieten din Alsacia. Suntem încântați de încrederea pe care ne-o arată CTS", declară Jean-Baptiste Eyméoud, Președintele Alstom din Franța.
Vehiculele solicitate de Strasbourg sunt proiectate pentru încărcare lentă în depou, pe timpul nopții. De asemenea, Aptis este disponibil și în varianta în care poate fi încărcat la fiecare capăt de linie, ori de câte ori este necesar, utilizând soluții de încărcare la sol (SRS) sau încărcare prin acoperiș (pantograf inversat).
Aptis a fost proiectat ținând seama de un cost total optimizat. Acest lucru este posibil datorită costurilor reduse de operare și de mentenanță și duratei de exploatare mai mari decât a unui autobuz standard. Așadar, pentru autoritățile locale obiectivul este acela de a avea un cost total echivalent cu cel al autobuzelor diesel standard existente.
Din septembrie 2018, Aptis este menționat de CATP, biroul central francez de achiziții pentru transportul public, în oferta de autobuze electrice care pot face obiectul achizițiilor publice efectuate de către autoritățile locale. Această menționare permite autorităților membre să comande vehicule de tip Aptis direct și simplu de la CATP, evitând procedurile îndelungate și costisitoare.
De când prototipul a fost prezentat în martie 2017, patru vehicule de probă au parcurs peste 40.000 de km în condiții reale de exploatare, pe teritoriul Franței și în Europa. Aceste probe au făcut posibilă testarea într-un nou context a caracteristicilor autobuzului Aptis, inspirate de cele ale unui tramvai, a performanțelor sale aerodinamice, a capacității de autonomie și a sistemului de conducere asistat. Aptis a câștigat premiul pentru inovație la expoziția Busworld, în 2017. De
asemenea, în ianuarie 2019 a obținut certificatul oficial de garanție de origine franceză (Origine France Garantie); acest certificat atestă faptul că peste 60% din valoarea adăugată a autobuzului Aptis este realizată în Franța.
Citeşte mai multe despre: Aptis, Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza