Links Sitemap Business Linker Sitemap

Olympus continua investitiile in Romania

3609 afisari
Olympus Romania isi continua strategia de dezvoltare si a anuntat obtinerea unui imprumut de 30 de milioane de euro de la Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB). In noiembrie 2011, compania a inaugurat o fabrica de lactate in Romania, in urma unei investitii initiale de 55 de milioane de euro din fonduri proprii.
Potrivit companiei, imprumutul, acordat pe o perioada de sapte ani, va permite Olympus Romania sa creasca substantial eficienta si competitivitatea companiei, prin cresterea capacitatii de export pe pietele internationale si respectarea standardelor ridicate de mediu si de calitate pentru produsele sale.
Olympus, prezent pe piata locala din 1999, isi propune sa ofere produse lactate naturale de cea mai inalta calitate si sa transforme Romania intr-o poarta de export catre pietele dezvoltate din Europa de Vest. In prezent, 80% din productia locala este destinata pietelor internationale. In 2011, Olympus a fost al doilea investitor din Romania, dupa valoarea investitiei. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 22,6 milioane de euro.
"Fabrica din Brasov este una dintre cele mai dezvoltate fabrici de produse lactate din Europa – este obligatoriu ca noi sa crestem standardele si sa ne mentinem pozitionarea pe piata ca fiind producatorul celor mai bune lactate. Scopul nostru este sa avem aceeasi pozitionare si pe alte piete europene. Trebuie sa punem din plin in valoare materia prima româneasca si sa demonstram ca este una dintre cele mai bune pentru produsele lactate", a declarat presedintele Olympus, Dimitrios Sarantis.
”Aceasta operatiune are un impact important asupra dezvoltarii companiei, sprijinind modernizarea si consolidarea capacitatilor de export. in acelasi timp, promoveaza comertul si investitiile regionale. Acest lucru reflecta mandatul dual al BSTDB, de institutie de dezvoltare regionala, cu misiunea de a sprijini dezvoltarea economica si cooperarea regionala intre tarile noastre membre", a declarat Mustafa Boran, Vice President Banking BSTDB, la semnarea acordului de imprumut.
Cu o capacitate totala de colectare a laptelui de 40.000 de litri pe ora, noua fabrica din Brasov produce deja iaurt, lapte proaspat si UHT, branza, precum si smantana, toate sub brandul Oly. In primul semestru al anului 2012, noi produse vor completa gama de iaurt Oly. Unele dintre cele mai apreciate produse de catre consumatorii români sunt iaurtul grecesc, laptele Oly, precum si telemeaua.
Fabrica din Brasov are trei unitati principale de productie: iaurt (120 tone/zi), telemea (100 tone/zi) si lapte (PET: 16.000 de litri/ora, Tetrapack: 10.500 de litri/ora).
Intinsa pe o suprafata de 25.000 mp, fabrica de la Halchiu beneficiaza de echipamente de ultima generatie pentru receptia si procesarea laptelui la nivel european, precum si pentru ambalarea produselor finite.
Citeşte mai multe despre: Olympus Romania

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza