Links Sitemap Business Linker Sitemap

Noul Consiliu al Hidrogenului a fost lansat la Davos

1633 afisari
În cadrul primei inițiative globale de acest fel, "Consiliul Hidrogenului" este decis să plaseze hidrogenul printre soluțiile cheie ale tranziției energetice. Hidrogenul este o sursă de energie cu numeroase utilizări și caracteristici favorabile, deoarece nu emite deloc CO2 când este utilizat ca sursă de energie curată sau combustibil curat, şi poate juca un rol important în tranziția la un sistem energetic curat, cu emisii reduse de carbon.
Tehnologiile și produsele pe bază de hidrogen au evoluat semnificativ în ultimii ani și sunt în prezent introduse pe piață. Consiliul va colabora cu mai multe părți cheie interesate și le va oferi recomandări în vederea îndeplinirii acestor obiective; printre acestea se numără factori de decizie politică, actori economici și din industria hidrogenului, agenții internaționale și societatea civilă.

Cu ocazia acestei lansări, membrii "Consiliului Hidrogenului” și-au reafirmat intenția de a-și accelera investițiile semnificative în dezvoltarea și comercializarea din sectoarele hidrogenului și pilelor de combustie. Totalul estimat al acestor investiții se ridică în prezent la 1,4 mld EUR/an. Această accelerare va fi posibilă dacă părțile interesate vor susține mai puternic hidrogenul ca parte a mixului energetic al viitorului, prin politici adecvate și programe de sprijin.  

Reunit pentru prima oară marți la Davos, "Consiliul Hidrogenului” este compus în prezent din 13 directori generali și președinți ai unor companii din diferite sectoare industriale și din sectorul energetic, care sunt determinate să atingă obiectivul ambițios al celor 2 grade Celsius stabilit prin Acordul de la Paris din 2015. Societățile internaționale implicate în prezent sunt: Air Liquide, Alstom, Anglo American, BMW GROUP, Daimler, ENGIE, Honda, Hyundai, Kawasaki, Royal Dutch Shell, The Linde Group, Total și Toyota. Consiliul este condus de doi copreședinți din țări și sectoare diferite, reprezentate în prezent de Air Liquide și Toyota.

"Acordul de la Paris din 2015 pentru combaterea schimbării climatice reprezintă un pas important în direcția cea bună, însă necesită acțiuni în mediul de afaceri pentru a transforma acest angajament în realitate. Consiliul Hidrogenului reunește societăți care sunt lideri mondiali în sectoarele industrie, auto și energie și care și-au propus să explice de ce hidrogenul se impune printre soluțiile cheie pentru tranziția energetică, atât în sectorul mobilității, cât și în sectoarele energetic, industrial și rezidențial, necesitând, prin urmare, dezvoltarea de noi strategii de amploare care să susțină această evoluție. Însă nu putem face acest lucru singuri. Avem nevoie ca autoritățile publice să susțină hidrogenul prin acțiuni proprii, de exemplu prin programe de investiții în infrastructuri la scară largă. Apelul nostru de astăzi către liderii mondiali este să ne angajăm în promovarea hidrogenului pentru a putea, împreună, să îndeplinim obiectivele climatice comune și să susținem mai puternic ecosistemul emergent bazat pe hidrogen.” Benoît Potier, CEO, Air Liquide.

"Consiliul Hidrogenului va da dovadă de o atitudine de lider responsabil în promovarea tehnologiei bazate pe hidrogen și a beneficiilor sale pentru întreaga lume. Va încerca să obțină colaborare, cooperare și înțelegere din partea autorităților publice și a entităților din industrie și, cel mai important, din partea publicului. Toyota și-a propus întotdeauna să joace un rol principal în progresul tehnologic și în protecția mediului în industria auto, inclusiv prin introducerea vehiculelor pe bază de pile de combustie. Mai mult, știm că, pe lângă aplicațiile din sectorul transporturilor, hidrogenul are potențialul de a susține tranziția noastră la o societate cu emisii reduse de carbon la nivelul mai multor sectoare industriale și de-a lungul întregului lanț de valori. Consiliul Hidrogenului își propune să încurajeze activ această tranziție.” Takeshi Uchiyamada, Președinte, Toyota.

"În Europa, sectorul transporturilor este în prezent al doilea  mare producător de emisii. Transportul feroviar este cea mai curată și mai sigură formă de transport în comun și este necesar să devină și mai ecologic. Tracțiunea pe bază de hidrogen reprezintă o revoluție deoarece produce zero emisii. Sunt mândru să fac parte din Consiliul Hidrogenului pentru a dezvolta și mai mult această tehnologie care va schimba radical transporturile”, a declarat Henri Poupart-Lafarge, CEO, Alstom.

Raportul denumit "How Hydrogen empowers the energy transition”, comandat de Consiliul Hidrogenului , detaliază acest potențial viitor pe care hidrogenul este pregătit să îl ofere și conturează viziunea Consiliului și acțiunile cheie pe care le consideră fundamentale și pe care factorii de decizie politică ar trebui să le implementeze pentru a valorifica pe deplin și a crește contribuția hidrogenului la tranziția energetică. 

Pentru companiile globale din sectoarele majore ale energiei și industriei, responsabilitatea corporativă înseamnă și oferirea de soluții pentru tranziția energetică și evoluția spre o economie cu emisii de carbon reduse și sustenabilă: sunt necesare acțiuni comune pentru a face față acestei provocări extraordinare. De aceea, invităm autoritățile publice și părțile interesate cheie din societate să recunoască rolul hidrogenului în tranziția energetică și să ni se alăture în crearea unui plan de implementare eficace.

Membrii Consiliului Hidrogenului reprezintă împreună venituri totale de  1,07 mii de miliarde EUR și 1,72 milioane de angajați în întreaga lume.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza