Links Sitemap Business Linker Sitemap

Noua cercetare realizată de Schneider Electric arată că soluțiile digitale și electrice pot reduce emisiile de carbon din clădirile de birouri cu până la 70%

634 afisari
Modernizarea clădirilor folosind o abordare digital-first este cea mai bună cale către decarbonizare, potrivit unei noi cercetări de la Schneider Electric.Clădirile reprezintă aproximativ 37% din emisiile globale de carbon și, deoarece aproximativ jumătate din clădirile de astăzi cel mai probabil vor fi încă utilizate și în 2050, sectorul trebuie să reducă urgent emisiile operaționale de carbon, făcând clădirile mai eficiente din punct de vedere energetic.
Rezultatele cercetării arată că implementarea soluțiilor digitale de gestionare a clădirilor și a energiei, dezvoltate de Schneider Electric, în clădirile de birouri existente le-ar putea reduce emisiile operaționale de carbon cu până la 42%, cu o perioadă de rambursare a investițiilor de mai puțin de trei ani. Dacă tehnologiile de încălzire alimentate cu combustibili fosili sunt înlocuite cu alternative electrice și este instalată o microrețea cu surse locale de energie regenerabilă, clădirile integral electrice, integral digitale vor înregistra o reducere suplimentară de 28% a emisiilor operaționale de carbon, rezultând o reducere totală de până la 70%.

Cercetarea, realizată împreună cu firma globală de proiectare WSP, se bazează pe modelarea performanței energetice și a emisiilor de carbon ale unor clădiri mari de birouri construite la începutul anilor 2000 în diferite zone climatice din SUA. Această abordare digitală a renovărilor clădirilor este, totuși, aplicabilă tuturor tipurilor de clădiri și climate și, prin urmare, este cea mai eficientă strategie de decarbonizare a clădirilor, dând rezultate rapide cu un "carbon inițial” mai mic.

Renovarea prin implementarea tehnologiilor digitale nu numai că perturbă mai puțin operațiunile de zi cu zi, ci este și mai eficientă din perspectiva întreguluiciclu de viață. Întârzierileîn ceea ce privește decarbonizarea clădirilor ar putea duce, de asemenea, la active blocate care își pierd valoarea și sunt neatractive atât pentru investitori, cât și pentru chiriași.

Mai mult, cercetări recente de la Boston University Institute for Global Sustainability și Schneider Electric Sustainability Research Institute estimează că există un potențial considerabil de a crea noi locuri de muncă prin tranziția către clădiri cu emisii scăzute de carbon.

Schneider Electric este recunoscută pe scară largă ca companie de impact și un lider în decarbonizare. Produsele sale conectate, software-ul și serviciile de sustenabilitate contribuie la creșterea eficienței operaționale, la eliminarea risipei de energie și la furnizarea de strategii pentru reducerea carbonului în clădiri, fabrici, centre de date, infrastructură și case. Scenariile de cercetare și decarbonizare ale Schneider Electric oferă soluții imediate și practice pentru a ajuta organizațiile să navigheze în complexitățile tranziției energetice.
Citeşte mai multe despre: Schneider Electric

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza