Links Sitemap Business Linker Sitemap

Moody's confirma ratingurile pentru depozitele Alpha Bank Romania, perspectiva modificata la pozitiva

1637 afisari
Agentia internationala de rating Moody's a anuntat mentinerea ratingului Alpha Bank Romania la calificativul Ba3 pentru depozite si b2 pentru credite, dar si imbunatatirea perspectivei de rating pentru depozitele pe termen lung, de la stabila la pozitiva. Actiunea de evaluare reflecta opinia Moody's potrivit careia Alpha Bank Romania a inregistrat progrese semnificative in ultimii ani in ceea ce priveste imbunatatirea solvabilitatii si a profilului sau de finantare.
Acest fapt a avut ca rezultat alinierea perspectivei ratingurilor Alpha Bank Romania cu perspectiva pozitiva a bancii mama din Grecia, Alpha Bank AE, a carei situatie mai dificila constrange profilul de creditare al Alpha Bank Romania. Alpha Bank Romania a ajuns sa aiba un rating mai bun decat banca-mama, atat la credite, cat si la depozite, subliniaza Moody’s.

Calificativul ”b2” pentru credite reflecta de asemenea operatiunile Alpha Bank Romania concentrate pe piata interna si depasirea cu succes a dificultatilor legate de finantare si capitalizare, in urma crizei cu care s-au confruntat bancile din Grecia in 2010. 

Ca urmare a unei serii de vanzari de credite neperfor­mante, Alpha Bank Romania si-a imbunatatit substantial indicatorii de solvabilitate. Banca a raportat un nivel al creditelor neperfor­mante de 6% la sfarsitul semestrului I/2018, mult in scadere fata de 14% in 2016.

Moody’s se asteapta ca profiturile Alpha Bank Romania sa se imbuna­tateasca pe masura cresterii creditarii. Agentia mentio­neaza ca profitabilitatea bancii a fost volatila, cu un randament al activelor de 0,7% in S1/2018 fata de 1,4% in 2017. O evolutie pozitiva in structura finantarilor Alpha Bank Romania a micsorat dependenta bancii de fon­durile de la banca-mama, contribuind la intarirea profilului sau de creditare.


Citeşte mai multe despre: Alpha Bank, Moody's

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza