Links Sitemap Business Linker Sitemap

Mercedes-Benz Clasa X, un pickup cu valențe lifestyle

658 afisari
Mercedes-Benz anunță lansarea Clasa X, pickup-ul premium ultra-versatil ce are la bază Conceptul Clasa X, adus în producție aproape neschimbat față de prima sa apariție, din octombrie 2016.
 Noul Mercedes-Benz Clasa X este unic prin gama extinsă de utilizări și aplicații, putând fi folosit ca pickup tradițional, pentru transporturi pe cele mai dificile condiții de drum, fiind totodată adecvat unui stil de viață urban, de familie. Clasa X reinventează pickup-ul tradițional, îmbinând trăsăturile clasice și robustețea unui pickup de dimensiuni medii cu atributele tipice Mercedes-Benz, de la dinamism, confort și siguranță, până la design, conectivitate și opțiuni extinse de personalizare. Prin Clasa X, Mercedes-Benz vine în întâmpinarea nevoilor moderne ale pieței, deschizând totodată acest segment de piață pentru noi categorii de consumatori. Disponibil în trei variante de design și echipare, cu motorizări de 4 și 6 cilindri, tracțiune spate, variabilă sau 4MATIC4 permanentă, și cu o cutie de viteze manuală, în șase trepte, sau automatică, cu șapte trepte. În plus, există șase versiuni diferite de tapițerii pentru scaune, două tipuri diferite de piele pentru interior și o gamă variată de accesorii și decorațiuni Mercedes-Benz. Astfel, Mercedes-Benz Clasa X poate fi personalizat pentru toate gusturile, atât vizual, cât și la nivel de funcționalitate, mai mult decât orice alt pickup. Lansarea pe piață va avea loc în noiembrie 2017 în Europa, urmată de Africa de Sud, la începutul anului 2018, Australia și Noua Zeelandă în decursul aceluiași an, și la începutul 2019 în Argentina și Brazilia.

Mercedes-Benz Clasa X a fost proiectat pentru a răspunde particularităților moderne ale piețelor internaționale. Cererea pentru un pickup de dimensiuni medii cu caracteristicile unui autovehicul premium a crescut constant în ultimii ani. În același timp, numărul de pickup-uri utilizate în scop personal este în creștere. Acestea nu mai sunt percepute strict drept “cai de povară”. Mercedes-Benz este primul producător premium care ia în considerare aceste schimbări – bazându-se pe experiența și competențele sale în producerea de autovehicule comerciale și de teren ca Unimog sau Clasa G, pentru operațiuni dificile, dar și autovehicule adecvate atât activităților profesionale, cât și pentru timp liber precum Clasa V sau Vito și gama vastă de autoturisme devenite sinonime cu luxul și plăcerea de a conduce, la nivel global.

Clasa X se adresează unor grupuri diferite de clienți: de la proprietari de teren și fermieri argentinieni, proprietari de afaceri și companii de construcție din Australia sau familii din Brazilia cu o afinitate pentru produse premium, până la trend-setteri și trend-followeri din Africa de Sud sau Marea Britanie, sau sportivi aventuroși din Noua Zeelandă și Germania.

Muncă multă, plăcere și mai multă: noua Clasă X

Ca niciun alt pickup, noua Clasă  X etalează trăsături aparent contradictorii: design modern și robustețe fără compromisuri, capacități impresionante de off-road și dinamism ridicat la conducere, confort și funcționalitate. Astfel, Clasa X asigură o manevrabilitate adecvată mai multor nevoi, fiind deopotrivă dinamică, robustă și confortabilă.  

Designul distinctiv al Clasei X este disponibil în trei variante, adaptate pentru stiluri de viață și medii de lucru diferite: ·         Clasa X PURE este varianta ideală pentru medii de lucru dure, cu cerințe complexe. În același timp, confortul și designul său recomandă această versiune pentru întâlnirile cu clienți sau furnizori, cât și pentru activități private.

Clasa X PROGRESSIVE este dedicată persoanelor aflate în căutarea unui pickup robust, cu un plus de stil și cu mai multe funcții de confort – o carte de vizită pentru afacerea lor și, simultan, un autovehicul confortabil și deopotrivă prestigios.

Clasa X POWER este modelul de vârf ca design și echipare. Destinat clienților pentru care stilul, performanța și confortul sunt primordiale, Clasa X POWER este un autovehicul potrivit pentru mediul urban, dar și pentru activități sportive sau de timp liber. Prin designul și echiparea luxuriante, acest pickup se potrivește perfect unui stil de viață independent.

 
Caracter robust cu fler dinamic

Cu designul său progresiv, Mercedes-Benz Clasa X atinge echilibrul perfect între caracterul dur și stil. Pickup-ul încorporează filosofia de design senzual a Mercedes-Benz. Prin evidențierea suprafețelor și a elementelor decorative, designul purist atrage atenția asupra trăsăturilor tradiționale ale unui pickup, combinându-le cu numeroasele funcționalități ale acestuia. Clasa X poate încărca o sarcină utilă de 1,1 tone, suficientă pentru a transporta 17 butoaie a câte 50 de litri de bere fiecare. În același timp, Clasa X este capabilă să tracteze până la 3,5 tone, putând remorca, spre exemplu, un iaht cu lungimea de opt metri.

Datorită ampatamentului lung, de 3150mm, a secțiunii frontale scurte, respectiv a compartimentului pentru pasageri și a secțiunii-spate foarte lungi, Clasa X are o formă alungită, ce inspiră dinamism. Designul înclinat al geamurilor laterale și liniile întinse contrastează cu suprafețele robuste, sculptate, ale caroseriei, evidențiind suplețea pickup-ului. Arcadele roților, partea frontală impunătoare și designul purist de la spate accentuează impresia de lățime a Clasa X. Aceste caracteristici oferă pickup-ului o puternică  prezență  pe șosea și fac referire la excelenta dinamică laterală.

Partea frontală este puternică și impunătoare, cu trei stilizări diferite

Partea frontală are aspectul plin de farmec al unuia dintre SUV-urile consacrate ale mărcii – cu steaua dispusă central, grila radiatorului împărțită în două, capota mare și impunătoare și farurile care se extind pe aripile autovehiculului. Bara frontală de protecție accentuează lățimea și se distinge în funcție de designul și de linia de echipare alese. Aceasta nu este vopsită,  în cazul liniei PURE, la modelul PROGRESSIVE este vopsită în culoarea mașinii, în timp ce la versiunea de echipare POWER bara de protecție e vopsită în culoarea vehicului și include ornamente cromate.

În total, exista 19 nouă variante de culori pentru exterior și o varietate de jante de 17, 18 și 19 inch, la nivelul celor trei linii de design și echipare. 

Design purist pentru partea din spate cu bara de protecție cu treaptă integrată

Similar bării frontale de protecție, bara de protecție din spate variază în funcție de designul și echiparea alese: aceasta este vopsită în negru pentru modelul PURE, respectiv în culoarea mașinii pentru PROGRESSIVE, în timp ce varianta POWER are în plus o bară cromată, ce îi oferă un plus de eleganță. Pentru a accesa în mod convenabil zona de depozitare pentru încărcare și descărcare, bara de protecție are o treaptă integrată. Dacă deschiderea hayonului la 90 de grade nu este preferată, Clasa X poate fi comandată fără bară de protecție, ceea ce permite deschiderea hayonului la 180 de grade.

În ceea ce privește lățimea, spațiul de încărcare este proiectat astfel încât să permită descărcarea unui euro-palet direct între arcele roților. Clasa X este singurul pickup de dimensiuni medii echipată standard cu iluminare în zona de încărcare, prin intermediul unei lămpi cu LED inclusa în a treia lumină de frână, acționată printr-un comutator aflat pe consola centrală. Imediat ce contactul este cuplat, lămpile se opresc automat. Spațiul de încărcare include, de asemenea în echipamentul standard, o priză de 12 volți pentru alimentarea echipamentelor suplimentare, cum ar fi compresoarele, de exemplu.
Citeşte mai multe despre: Mercedes-Benz

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza