Links Sitemap Business Linker Sitemap

MasterCard susține Ministerul Finanțelor Publice pentru acceptarea plății cu cardul la Trezoreria Statului

2568 afisari
MasterCard Europe salută proiectul de Ordonanță de Urgență prin intermediul căruia Trezoreria Statului va fi autorizată să fie acceptator de plată cu cardul bancar şi va presta acest serviciu pentru toate instituțiile publice.
Compania de plată, unul dintre cei mai mari jucători mondiali în industria plăților electronice, va face toate eforturile necesare pentru licențierea cât mai rapidă a Trezoreriei Statului ca acceptator al plăților cu cardurile MasterCard și Maestro. Lider în tehnologie și inovație, MasterCard a sprijinit strategia de fiscalizare, reușind să maximizeze eforturile Guvernului român în această direcție, prin stimularea creşterii mijloacelor de plată electronice în România. Inițiativa este un proiect unic la nivel mondial.

”Ordonanța de Urgență aprobată miercuri de Guvern este extrem de importantă pentru milioanele de posesori de carduri MasterCard și Maestro care, în scurt timp, îşi vor putea achita într-un punct unic toate taxele şi impozitele administrate de către ANAF, primării sau orice alte instituții,” a spus Cosmin Vladimirescu, General Manager pentru România, în cadrul MasterCard. ”Acesta este motivul pentru care, la rândul nostru, vom trata procesul de licențiere a Trezoreriei Statului cu maximă prioritate și urgență. Plata taxelor va fi mult mai confortabilă, rapidă și sigură pentru posesorii de MasterCard și Maestro va ajuta la colectarea taxelor și impozitelor la bugetul de stat mai repede și mai ușor.”

Actul normativ vine în completarea unei alte inițiative valoroase a Ministerului Finanțelor Publice, Spațiul Privat Virtual, prin intermediul căruia persoanele fizice pot vizualiza gratuit informații fiscale provenite de la mai multe instituții ale statului și care urmează să conecteze toate instituțiile publice care încasează venituri din taxe și impozite în cadrul unei singure rețele. 

”Experiența mai plăcută și mai comodă de plată a taxelor și impozitelor, cu ajutorul cardului, va rămâne gratuită pentru posesorii de carduri MasterCard și Maestro, dat fiind că Ordonanța de Urgență aprobată de Guvern prevede că  respectivele comisioane aferente tranzacțiilor - care oricum nu vor depăși 0,3% din valoarea acestora - nu vor fi transferate către contribuabili,” a adăugat Vladimirescu. ”Suntem convinși că plățile cu cardul vor îmbunătăți controlul și trasabilitatea impozitelor achitate de contribuabili, iar, ca promotori ai dezvoltării plăţilor electronice şi ai beneficiilor acestora pentru fiscalizarea economiei, ne asumăm respectarea întocmai a tuturor prevederilor şi condiţiilor stabilite de Ordonanţă. ”

O componentă importantă a inițiativei Ministerului Finanțelor Publice este și obligația operatorilor sistemelor de plăţi de a accepta realizarea unor acţiuni de promovare şi educare, anuale, a contribuabililor pentru a utiliza plăţile electronice. ”MasterCard a avut întotdeauna printre priorități derularea de campanii pentru încurajarea plăților și programe de educație financiară adresate consumatorilor,” a arătat Cosmin Vladimirescu. ”De aceea, ne bucurăm să ne aliniem inițiativei Ministerului Finanțelor Publice și sub acest aspect, al educării populației cu privire la beneficiile plăților electronice.”

Citeşte mai multe despre: MasterCard

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza