Links Sitemap Business Linker Sitemap

MasterCard primește undă verde pentru licențierea Trezoreriei ca acceptator

2370 afisari
MasterCard România a primit acceptul Ministerului Finanțelor Publice pentru începerea procedurilor de licențiere a Trezoreriei Statului ca acceptator al plăților electronice cu carduri MasterCard și Maestro.
În înștiințarea remisă companiei de plăți, Ministerul Finanțelor Publice arată că “în condițiile stipulate la art. 5.3 alineatul 2 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 62/2014, pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea și utilizarea resurselor derulate prin Trezoreria Statului, considerăm că aceasta corespunde prevederilor legale în vigoare și în consecință suntem de acord cu demararea procedurii de licențiere a Trezoreriei Statului în calitate de acceptator de plăți electronice.”
MasterCard a fost prima companie de plăți care a comunicat Ministerului Finanțelor Publice disponibilitatea pentru licențierea Trezoreriei Statului ca acceptator, în condițiile solicitate, licențierea directa a Trezoreriei putând deveni, astfel, o premieră mondială.
“MasterCard a antrenat de multă vreme fonduri și eforturi în încercarea de a găsi o modalitate simplă și confortabilă prin care contribuabilii posesori de carduri să-și poată plăti taxele și impozitele, absolut gratuit”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager pentru România în cadrul MasterCard. “O vreme, singura soluție disponibilă a fost ghișeul.ro. Proiectul actual, care permite licențierea directă a Trezoreriei Statului și atașarea unei soluții de plată la Spațiul Virtual Privat este, de fapt, soluția optimă pe care o căutam, atât pentru contribuabili, cât și pentru stat. Ea permite posesorilor de carduri MasterCard și Maestro să-și plătească nu unele taxe, ci toate taxele și impozitele, de oriunde din țară ar decurge acestea, într-un singur loc, printr-o singură soluție de plată.”
MasterCard a anunțat că va depune imediat documentația necesară pentru licențierea Trezoreriei și va începe demersurile în cadrul organizației pentru tratarea întregului proces cu prioritate.
“Cu aceasta formulă, în care Trezoreria Statului este acceptator, iar contribuabilul poate vizualiza și plăti tot ce datorează statului într-un singur loc, vom dispune de varianta cea mai simplă, mai sigură, mai confortabilă și mai directă de a ne plăti taxele. Pentru stat, aceasta înseamnă o colectare mai rapidă și mai eficientă, pentru contribuabil înseamnă economii de timp și efort atât de mari, încât sunt greu de cuantificat”, a adăugat Cosmin Vladimirescu.
Procedurile de licențiere și implementare pot dura, conform declarațiilor Ministerului Finanțelor Publice, între 6 și 12 luni. MasterCard își propune ca termen de finalizare a procedurilor de licențiere și implementare a soluției de plată online luna martie a anului viitor, termen de plată pentru multe dintre obligațiile fiscale ale contribuabililor.
“Ne propunem să punem la dispoziția posesorilor de carduri MasterCard și Maestro această soluție revoluționară de plată a contribuțiilor către stat până la finele lunii martie a anului viitor, așa încât aceștia să poată beneficia de reducerile asociate plătii rapide a taxelor, însă, desigur, avem înainte un proces complex de autorizare și implementare și nu putem da încă un termen precis de finalizare a acestuia,” a spus Cosmin Vladimirescu. “Compania noastră, însă, va trata licențierea Trezoreriei Statului cu maximum de celeritate, în beneficiul tuturor părților implicate.”
Citeşte mai multe despre: MasterCard, Ministerul Finan?elor Publice

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza