Links Sitemap Business Linker Sitemap

MasterCard face clasamentul celor mai bune aplicații mobile de cumpărături

2672 afisari
La World Retail Congress, MasterCard a anunțat startul unui clasament pan-european unic, denumit MasterCard Mobile Top App Index, care va realiza o hartă a tuturor aplicațiilor mobile de cumpărături, disponibile în Europa.
Clasamentul își propune să descopere cele mai bune aplicații mobile de cumpărături de pe diferite piețe europene și să arate cum adoptă consumatorii aceste tehnologii mobile. Cele mai bune aplicații mobile de cumpărături din Europa, din cadrul a 20 de categorii diferite, vor fi anunțate la Mobile World Congress în martie, 2015.
“Cum inovația merge mână în mână cu creșterea cererii de consum, capacitatea noastră de a face cumpărături cu un dispozitiv mobil nu a fost niciodată mai mare și mai simplă. MasterCard este o companie de tehnologie care conectează băncile, comercianții si consumatorii, iar clasamentul nostru Mobile Top App va evidenția souțiile cele mai bune de pe scena aplicațiilor mobile de cumpărături, în beneficiul consumatorilor și al comercianților europeni”, a afirmat Javier Perez, Președinte MasterCard Europe.
Clasamentul va evalua toate aplicațiile mobile din 36 de piețe europene. O echipă dedicată de experți din cadrul MasterCard, în strânsă colaborare cu Dr. Carsten Sorensen, profesor asociat (lector) în Inovații Digitale la Școala de Științe Economice și Politice din Londra, va evalua aplicațiile. Dr. Carsten Sørensen a declarat: “Diversitatea aplicațiilor disponibile pentru smartphone schimbă fundamental modul în care oamenii se gândesc la responsabilitățile lor, iar relația apropiată a acestora cu smartphone-urile personale creează cererea pentru aplicații inovatoare, de înaltă calitate. Cum cumpărăturile reprezintă unul dintre lucrurile pe care le facem zilnic, clasamentul MasterCard Top App are potențialul de a ajuta consumatorii să găsească acea aplicație de cumpărături de care au nevoie și, totodată, va acționa ca un catalizator pentru întreaga industrie.”
Înainte de lansarea MasterCard Mobile Top App Index, a fost realizat un studiu cu scopul de a afla opinia consumatorilor despre modul în care folosesc în prezent aplicațiile mobile pentru cumpărături. Astfel, mai mult de jumătate dintre europenii care utilizează un smartphone au deja aplicații de cumpărături descărcate pe telefoane, 56% dintre aceștia folosindu-le în mod regulat. 38% dintre utilizatorii europeni de smartphone spun că intenționează să utilizeze aplicații mobile pentru a face cumpărături, în următoarele 12 luni. Cele mai populare aplicații de cumpărături sunt acelea care permit reîncărcarea cartelelor telefonice și ajută utilizatorii să selecteze și să achiziționeze diferite conținuturi media. Cumpărarea obiectelor de îmbrăcăminte și a cosmeticelor sau a biletelor pentru activități de divertisment devine, de asemenea, populară. Aproximativ 30% dintre utilizatorii obișnuiți de aplicații spun că au folosit aceste caracteristici. În timp ce siguranța rămâne principala neliniște a cumpărătorilor de pe dispozitive mobile, studiul a relevant, de asemenea, că în situația în care consumatorii ar crede că realizarea cumpărăturilor prin aplicații i-ar ajuta să economisească bani sau să evite neplăceri, 60% dintre aceștia ar face bucuroși cumpărături prin aplicații mobile mai des.
Chris Kangas, Head of Contactless Payments, MasterCard Europe, concluzionează: “Suntem conștienți că o bună parte a cumpărăturilor sunt deja făcute de pe telefonul mobil. Există aplicații geniale ale multor comercianți din Europa, totuși, este foarte dificil să le urmărești pe cele mai bune, din cauza piețelor și a limbilor diferite. Sunt convins că până la momentul în care vom finaliza clasamentul, în martie 2015, vom reuși să identificăm cele mai inovatoare aplicații de cumpărături din Europa și vom putea să împărtășim observații valoroase despre piața aplicațiilor mobile de cumpărături.”

 
Citeşte mai multe despre: MasterCard

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza