Links Sitemap Business Linker Sitemap

Mario Draghi: Creştere economica a zonei euro 's-a mutat spre scădere'

439 afisari
Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte zona euro, având un discurs mai pesimist decât în decembrie, după şedinţa băncii, transmite Bloomberg.
Preşedintele BCE a declarat în conferinţa de presă de după prima şedinţă de politică monetară a băncii din 2019, că aprecierea de creştere a zonei euro "s-a mutat spre scădere”.
Aceasta este o schimbare semnificativă în discurs, comparativ cu situaţia de-acum şase săptămâni, când descria riscurile drept „în general echilibrate”.

Cu toate acestea, oficialul BCE a precizat, că instituţia nu se gândeşte la o nouă rundă de credite pe termen lung pentru bănci.

"Astăzi, nu am discutat despre implicaţiile (politicii, de schimbare a balanţei riscului). Unde suntem noi şi de ce suntem aici, cât va dura încetinirea, există riscul ca încetinirea să se înrăutăţească sau va rămâne pe o tendinţă de uşoară scădere? Acestea au fost întrebările adresate”, a mai spus Draghi.

De asemenea, Draghi a afirmat că „persistă incertitudinile în special în ceea ce priveşte factorii geopolitici, iar ameninţarea protecţionismului pune presiune pe sentimentul economic”.

În schimb, Consiliul Guvernatorilor BCE a stabilit, în unanimitate, că o recesiune a zonei euro este punţin probabilă.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza