Links Sitemap Business Linker Sitemap

Ionel Blănculescu: Reindustrializarea României este a doua șansă a țării noastre

2052 afisari
Reindustrializarea României este a doua șansă a țării noastre de a se dezvolta economic și de a atrage investiții, a declarat miercuri Ionel Blănculescu, analist economic și consilier onorific al premierului Victor Ponta, prezent la o conferință de profil.
'Reindustrializarea este a doua șansă a țării noastre și vedem că, încetul cu încetul, se trece de la dezbateri la practică', a spus el, menționând că va asista în această perioadă o companie industrială din Turcia să implementeze o investiție de 56 de milioane de euro în țara noastră.

Blăculescu a afirmat că România are în plan înființarea unui fond suveran de investiții, în special în sectorul energetic, unde țara noastră și-a propus să devină un hub, urmând ca, pe acest pilon, să atragă și alte axe de dezvoltare, în special în zona industrială.
'Lupta pentru resursele naționale, minerale, primare e evidentă, la fel și radicalismul și extremismul străzii, care tinde să devină periculos în România. Am văzut cum, după asedierea Avocatului Poporului, o lege a picat în Parlament, deși era așteptată de toată industria', a arătat Blănculescu, referindu-se la Legea minelor.

El a amintit că în România s-au închis până acum 580 de mine și a povestit cum, la o conferință internațională unde toată lumea prezenta strategii de deschide a minelor, partea română a fost nevoită să vorbească despre managementul închiderilor de mine.

Blănculescu a mai spus că anul viitor se vor renegocia redevențele plătite de companiile petroliere, întrucât expiră perioada de 10 ani în care acestea nu au putut fi modificate.
'Unele voci ale străzii spuneau că redevențele ar trebui triplate, ceea ce ar înseamna închiderea totală a investițiilor în România și aruncarea lor în derizoriu. E total împotriva logicii economice', a completat analistul economic.
Luni, Legea minelor nu a întrunit numărul necesar de voturi la Camera Deputaților pentru a fi adoptată. Potrivit lui Dumitru Chiriță, vicepreședinte al Comisiei de industrii și servicii din Cameră, discuțiile pe marginea actului normativ vor fi reluate la o dată ulterioară, articol cu articol.
Zeci de protestatari față de proiectul Roșia Montană au manifestat ieri în fața sediului Avocatului Poporului, iar unii dintre ei au pătruns cu forța în clădire. AGERPRES

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza