Links Sitemap Business Linker Sitemap

Intesa Sanpaolo extinde programul educațional The Art of Saving și în România

1343 afisari
Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro și lider în Italia, își extinde programul de educație financiară The Art of Saving și în România în acest an, cu ocazia Zilei Mondiale a Economisirii, sărbătorită pe 31 octombrie în peste 80 de țări.

Programul cuprinde o serie de activități care se desfășoară între 24 și 31 octombrie în mai multe teritorii în care activează Intesa Sanpaolo, cu discuții despre diverse metode de a economisi. 

În România, The Art of Saving începe cu un proiect pilot adresat copiilor, Copiii și economisirea. În acest fel, cei mici vor învăța, pe parcursul unor workshopuri derulate de către Intesa Sanpaolo Bank Romania, cum să folosească banii și cum să economisească în cel mai eficient mod. Această inițiativă va fi implementată și în Albania, Bosnia și Herțegovina, Croația, Egipt, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

The Art of Saving este un concept al Muzeului Economisirii din Torino (Museo del Risparmio), singurul muzeu dedicat economisirii și deținut de către o bancă (Intesa Sanpaolo), de altfel un laborator multimedia dedicat educării financiare a vizitatorilor. În acest an, participanți la program sunt și Gallerie d’Italia, The Historical Archive, divizia Banca dei Territori și Intesa Sanpaolo Group International Subsidiary Banks, care desfășoară activități diverse în Italia și străinătate. 

”Credem ferm că băncile au datoria de a sprijini și promova educația financiară în rândul generației tinere. Copiii ar trebui să învețe de la vârste fragede că a cheltui din impuls nu este sănătos și că se poate construi un viitor frumos prin administrarea rațională a resurselor financiare. Învățarea de timpurie a beneficiilor economisirii pregătește adulții responsabili de mai târziu”, a spus Marco Capellini, CEO Intesa Sanpaolo Bank Romania.

Tematica deciziilor bazate pe raționalizarea consumului în timp, și deci pe economisire, nu este nouă. În 1924, Ziua Mondială a Economisirii a fost înființată la Milano, în sediul istoric al băncii Cassa di Risparmio delle Province Lombarde, în timpul unei conferințe internaționale. De la prima sa sărbătorire, în 1925, evenimentul a fost promovat prin intermediul unui afiș creat de unele dintre cele mai mari nume ale designului grafic italian de la începutul secolului XX (Metlicovitz, Dudovich, Mazza, Bianchi, Corbella). 

În acest an, în Italia, activitățile legate de The Art of Saving au loc în Torino, Milano, Napoli, Vicenza și Roma, și includ workshopuri și tururi ghidate gratuite pentru copii și adulți, precum și evenimente speciale.


”Astăzi este mai important decât oricând să sărbătorim din nou economisirea. Pe de o parte, cei care economisesc, datorită deciziei lor responsabile de a încetini consumul, permit pentru o vreme ca o valoare să fie accesată de către cei care o pot folosi pentru a produce bunuri și servicii, și, în consecință, pentru a genera bogăție pentru comunitate. Pe de altă parte, băncile trebuie să-i protejeze pe cei care economisesc, prin alegerea unor investiții sănătoase în care să pună valoarea economisită. Educația financiară joacă un rol important în acest proces, deoarece le dă celor care economisesc posibilitatea de a-și planifica investițiile, având la bază informații valoroase”, a declarat președintele Intesa Sanpaolo Group, Gian Maria Gros-Pietro.

La rândul său, Ignacio Jaquotot, Head of the Intesa Sanpaolo Group’s International Subsidiary Banks Division, a adăugat: ”Sunt încântat să promovez educația financiară și cultura economisirii în țările în care activăm, cu ajutorul inițiativelor și activităților educaționale gândite de către Museo del Risparmio, inițiative care acordă atenție în special tinerilor, prin participarea la program a școlilor și familiilor”.  

Economisirea este o artă utilă, dar administrarea banilor și alegerile făcute în legătură cu banii nu sunt deloc triviale. Când economisim și decidem cât anume, întâmpinăm adesea greutăți în a planifica și a face alegeri informate. Diverse studii arată că italienii sunt un popor cu persoane care economisesc în mod întâmplător; cu alte cuvinte, sunt încă destul de puțini italieni care economisesc în mod intenționat. În acest context, educația financiară poate face foarte multe. Înființarea “Committee for Financial Education” la Ministerul Economiei și Finanțelor a fost un pas important făcut la nivel instituțional. Cu toate acestea, multe oportunități de a educa financiar publicul nu sunt fructificate, în special în ceea ce privește categoriile care au nevoie cel mai mult de această educație, precum tinerii, femeile, imigranții și persoanele în vârstă. The Art of Saving este o altă șansă de a învăța sau de a redescoperi ceva util pentru viața de zi cu zi sau pentru situații când oamenii sunt vulnerabili (de exemplu, atunci când trebuie să facă cheltuieli neprevăzute sau când nu au mijloace materiale și financiare la îndemână).  
Citeşte mai multe despre: Intesa Sanpaolo

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza