Links Sitemap Business Linker Sitemap

IMM-urile romanesti mizeaza pe efectul de multiplicare al Rosiei Montane

3342 afisari
Demararea proiectului minier de la Rosia Montana ar putea insemna comenzi pentru peste 1000 de intreprinderi mici si mijlocii din Romania, care mizeaza in acelasi timp si pe efectul multiplicator al exploatarii zacamantului aurifer din Apuseni.
Punctul de vedere ii apartine sefului Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, Prof. Dr. Ovidiu Nicolescu. Organizatia condusa de acesta a facut publica recent o scrisoare deschisa prin care saluta sprijinul pentru proiect din partea presedintelui Romaniei, Traian Basescu.
"Ca reprezentanti ai firmelor mici si mijlocii romanesti, suntem convinsi ca demararea acestui proiect va aduce beneficii consistente atat sectorului economic local, cat si economiei nationale,” a declarat Nicolescu, adaugand: "Este cunoscut efectul multiplicator pe care o asemenea investitie ampla il are asupra dezvoltarii economice a zonei in care activeaza, si avem exemple chiar aici in tara.”
Economiile locale din zone cum ar fi Mioveni-Pitesti, Cluj, Craiova, Cluj sau Timisoara au cunoscut o accelerare semnificativa de pe urma investitiilor de anvergura facute de companii mari precum Renault, Ford Motor, Nokia sau Alcatel. Sperantele IMM-urilor par a fi fondate, conform unor studii facute de experti internationali. Astfel, ONG-ul american Technoserve, specializat in identificarea de oportunitati de dezvoltare durabila, a estimat anul trecut că achizitiile RMGC in economia locala pot fi aproape dublate, cu un impact total de 230 milioane dolari. 
Citeşte mai multe despre: Rosia Montana, IMM

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza