Links Sitemap Business Linker Sitemap

Holzindustrie Schweighofer continuă implementarea planului pentru o industrie sustenabilă a lemnului

1491 afisari
Holzindustrie Schweighofer a anunțat că se iau toate masurile posibile pentru minimizarea riscului de apariție în lanțul său de achiziție a lemnului provenit din exploatări ilegale. În ciuda faptului că nu efectuează operaţiuni de exploatare forestieră, ci cumpără lemn de la furnizori care acționează în conformitate cu legislaţia din România, Holzindustrie Schweighofer declară că se dedică eliminării neregulilor și tăierilor ilegale.



“Una dintre preocupările noastre principale este să achiziționăm doar lemn recoltat în condiții legale, de aceea am pus la punct un sistem de control sporit pentru a asigura un lanț mai durabil și complet de aprovizionare. Mai mult, implementăm în România un sistem foarte modern de urmărire prin GPS. Timflow urmărește traseul lemnului de la locul de încărcare până la fabricile noastre. Toate aceste date vor fi permanent la dispoziția publicului,” a spus Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer Romania.

Holzindustrie Schweighofer a prezentat și implementează planul de acțiuni pentru activitățile sale din România. Aprovizionarea sustenabilă și transparentă este unul dintre principiile fundamentale ale Holzindustrie Schweighofer. Combaterea tăierilor ilegale din România și angajamentul clar pentru un dialog constructiv cu organizațiile non-guvernamentale relevante și cu alte părți interesate vor rămâne principalul obiectiv al Holzindustrie Schweighofer. Comunicarea transparentă și un sistem de control sporit sunt elemente-cheie pentru o politică strategică îmbunătățită a companiei pentru a asigura un lanț mai durabil și complet de aprovizionare.

Planul de acțiuni al Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România

·         Holzindustrie Schweighofer susține introducerea standardelor FSC® în România prin plata unui bonus de 10 Ron/m3 (aproximativ 2€) pentru buștenii certificați FSC®

Pentru a asigura un lanț de aprovizionare durabil în România, care să îndeplinească standardele înalte ale FSC®, Holzindustrie Schweighofer plătește furnizorilor săi un bonus pentru buștenii certificați FSC®. Din 2012, Holzindustrie Schweighofer a plătit un total de 4,77 milioane RON (€1,04 milioane) pentru acest bonus FSC®.

·         Urmărirea prin GPS – Transparență pentru lanțul de aprovizionare

Holzindustrie Schweighofer implementează în prezent un sistem propriu de urmărire GPS în România (Timflow). Acest sistem depășește semnificativ toate cerințele legale în vigoare. Odată încărcat, fiecare camion care transportă bușteni către fabricile de cherestea ale companiei și va fi echipat cu un dispozitiv GPS care dovedește exact locul de încărcare al buștenilor. Sistemul va fi online în primul semestru al anului 2017.

·         O mai bună consultare cu părțile  interesate

Pe parcursul ultimilor doi ani, Holzindustrie Schweighofer a îmbunătățit și a intensificat dialogul cu toate părțile interesate.

·         Audit cuprinzător realizat de renumitul grup Indufor

În ianuarie 2016, Holzindustrie Schweighofer a analizat procesele sale interne în profunzime. Firma de consultanță finlandeză Indufor a examinat toate procesele, precum și lanțul de aprovizionare și toate fabricile din România. Concluzia lor: sistemul de Due Diligence al Holzindustrie Schweighofer depășește cu mult reglementările în vigoare și este în perfectă conformitate cu standardele stabilite de Regulamentul EUTR.


  Controale stricte pentru zone cu risc


Holzindustrie Schweighofer a dezvoltat un sistem pentru minimizarea riscurilor, sistem bazat pe hărți geografice emise de către Asociația pentru Certificare Forestieră, care identifică zone de risc pentru tăieri ilegale. În cazul în care Holzindustrie Schweighofer cumpără lemn din aceste zone sau din depozitele situate în imediata apropiere a parcurilor naționale sau a pădurilor virgine, angajații noștri acționează cu foarte multă grijă, prin inspectarea celor mai importante documente necesare pentru recoltarea legală a lemnului (actul de punere în valoare, amenajamentul silvic, avizul) cu o atenție maximă.

·         Echipa de conformitate consolidată

Un proces riguros de Due Diligence necesită un număr adecvat de experți bine instruiți. Holzindustrie Schweighofer și-a dublat echipa în ultima lună, ajungând la un efectiv de 16 experți care lucrează cu normă întreagă.

·         Excluderea furnizorilor care nu respectă politica de achiziții impusă de Holzindustrie Schweighofer

În cazul în care furnizorii nu respectă politica de achiziții a companiei, aceștia sunt excluși din lanțul de aprovizionare.

·         Holzindustrie Schweighofer  nu acceptă lemn provenit din parcurile naționale

Holzindustrie Schweighofer a implementat în România politica "0 transporturi din parcurile naționale", deși legislația permite recoltarea lemnului din zonele tampon ale parcurilor naționale şi în cazul tăierilor de igienă.

·         Training de conformitate și anti-corupție

Pentru angajații români, în special pentru cei care lucrează în domeniul achizițiilor, Holzindustrie Schweighofer organizează în mod regulat training-uri de conformitate și anticorupție.

·         schweighofer-initiative.org

Holzindustrie Schweighofer este angajat într-un dialog public transparent și deschis. Site-ul web www.schweighofer-initiative.org este parte a contribuției companiei la acest demers și prezintă eforturile de a îmbunătăți sustenabilitatea.

·         Dialogul deschis cu ONG-urile

Holzindustrie Schweighofer este angajat într-un dialog deschis și concret cu ONG-urile și societatea civilă. Obiectivul comun este acela de a asigura prelucrarea sustenabilă a lemnului și de a identifica orice potențial pentru optimizare.
Citeşte mai multe despre: Holzindustrie Schweighofer

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza