Links Sitemap Business Linker Sitemap

Grupul BCR anunta rezultate pozitive

3584 afisari
Grupul BCR a continuat sa isi imbunatateasca rezultatele financiare trimestriale pe fundalul unui mediu economic inca dificil. Rezultatul operational s-a imbunatatit cu 5,5% fata de trimestrul 1 2011, urcand la 642,3 milioane lei (154,4 milioane euro).
Rezultatul operational s-a imbunatatit continuu pe parcursul ultimelor trei trimestre dar se situeaza sub rezultatul operational al trimestrului 2 2010 din cauza conditiilor dificile de piată: rate de dobanda mai mici, un nivel scazut al cererii de credite eligibile si impactul noii legi a contractelor de credit pentru consumatori (fosta OUG 50). Reprezentantii BCR au indicat ca cheltuielile operationale s-au redus cu 5,6% fata de trimestrul 1 2011, fiind administrate cu grija intr-un mediu inca puternic inflationist. Profitul net trimestrial atribuibil actionarilor s-a situat la 82,0 milioane lei (19,7 milioane euro) in crestere cu 7,8% fata de trimestrul 1 2011, continuand tendinta crescatoare inregistrat in acest an dupa declinul sever din semestrul 2 2010, într-un mediu economic ostil.
Oficialii BCR considera ca raportul cost-venit ramane la un nivel bun de 40,9% in semestrul 1 2011, desi a fost afectat de generarea mai redusa de venituri. Formarea de imprumuturi neperformante a continuat sa incetineasca in trimestrul 2 2011 fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar ramane la un nivel ridicat si nu este asteptat sa se reduca semnificativ pe termen scurt. Imprumuturile neperformante raman la un nivel controlabil, cu o rata de acoperire de 126,4% (garantii si provizioane). Incetinirea formarii de imprumuturi neperformante este confirmata si de scaderea costurilor de risc trimestriale cu 29.8 milioane lei fata de trimestrul 2 2010.
La nivel de banca, BCR a indicat ca si-a sporit activele cu aproape 5,6% fata de trimestrul 1, pana la 72,4 miliarde lei, cea mai ridicata valoare inregistrata in istoria bancii. In consecinta, cota de piata a bancii, dupa active, s-a majorat pana la 20,7% (+0,9pp de la inceputul anului) si se afla pe un trend crescator. Cota de piata a bancii pe creditare a ramas stabila la aproximativ 20% la sfarsitul lunii iunie datorita unei bune activitati pe segmentul de creditare a companiilor si unei consolidari a cotei de piata la 28% pe segmentul imprumuturilor ipotecare in euro. Pe segmentul depozitelor retail BCR si-a consolidat cota de piata (+0,3pp de la inceputul anului) la 23,3% din depozitele persoanelor fizice din Romania, datorita unei politici de pret atractive si flexibile adresate clientilor loiali si a fortei brandului BCR. Operatiunile de retail se autofinanteaza, iar raportul credite-depozite se situeaza la 72,4%, in conformitate cu standardele locale. Banca dispune de o lichiditate si o baza de capital puternice, mult deasupra nivelurilor minime obligatorii.
“Mediul economic intern si international raman dificile, afectandu-i pe clientii nostri si ca urmare pe noi insine. Cererea de credite ramane redusa in contextul unei reveniri economice graduale”, a declarat Dominic Bruynseels, CEO, BCR. “Pe acest fundal, rezultatul operational al BCR a continuat sa se imbunatateasca in cel de al doilea trimestru, continuand evolutia inceputa in luna septembrie a anului trecut. Aceasta demonstreaza ca suntem capabili sa ne adaptam afacerea la conditiile de piata curente, in timp ce continuam sa operam eficient. Am ramas in permanenta aproape de clientii nostri, incercand sa ii ajutam sa isi atinga obiectivele si sa sprijinim in acelasi timp economia romanească sa isi revina cat mai repede,” a adaugat Bruynseels.

 
Citeşte mai multe despre: BCR

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza