Links Sitemap Business Linker Sitemap

Grupul Alpha Bank a înregistrat în România o creștere de 6,4% a veniturilor operaționale în trimestrul al treilea al anului 2019

531 afisari
Declarație Sergiu Oprescu, Președinte Executiv Alpha Bank Romania: "Indicatorii financiari de la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al acestui an reflectă strategia echilibrată si prudentă a Alpha Bank Romania. Banca și-a menținut în această perioadă poziția robustă, înregistrând o creștere a veniturilor operaționale și o diminuare a ratei creditelor neperformante. Creditele și depozitele s-au situat pe un trend ascendent, reconfirmând încrederea clienților noștri."
   Principalii indicatori:
·       Valoarea creditelor a atins 2,6 miliarde euro, creditele ipotecarele înregistrând o creștere anuală de 6,1%, până la 1,15 miliarde euro.
·       Depozitele din portofoliul Alpha Bank Romania au ajuns la 2,47 miliarde euro, crescând cu aproape 8%.
·       Rata creditelor neperfor­mante a scăzut semnificativ, la 3,7%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când s-a situat la 6,4%.
·       Veniturile operaționale au crescut cu 6,4%, ajungând la 104,3 milioane euro.
·       Cheltuielile operaționale au avansat cu 9,9%, în principal ca urmare a creșterii contribuţiei la Fondul Național de Garantare a Depozitelor, precum și a creșterii cheltuielilor cu personalul.
·       Banca a înregistrat un profit brut înainte de impozitare de 10,7 milioane euro.

Alpha Bank Romania avea în trimestrul 3 o rețea formată din 130 unități și 1983 de angajați.S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza