Links Sitemap Business Linker Sitemap

Groupama Asigurări lansează Barometrul de risc al companiilor din România

1457 afisari
Groupama Asigurări a lansat Barometrul de risc al companiilor din România, un amplu studiu de piață care evaluează percepția riscurilor la nivelul mediului de afaceri. Studiul identifică sursele de risc și potențialul impact al acestora din perspectiva oamenilor de afaceri și, prin concluziile sale, confirmă nevoia implementării unui management eficient al riscurilor care pot afecta activitatea companiilor.



Barometrul de risc relevă, astfel, faptul că oamenii de afaceri din România au, în general, perspective moderate asupra riscurilor, dar și faptul că multe dintre riscurile identificate sunt comune tuturor companiilor chestionate, indiferent de mărime sau domeniul de activitate. Astfel, printre cele mai semnificative riscuri identificate se numără concurența ridicată, nivelul veniturilor, sezonalitatea și mediul legislativ instabil. În plus, majoritatea companiilor se arată îngrijorate față de atragerea și retenția resurselor umane, ceea ce confirmă presiunile recente de pe piața muncii. "Am simțit nevoia unui proiect de amplitudinea Barometrului de risc, în primul rând pentru mediul de afaceri din România, pentru ca acesta să aibă la dispoziție o reflecție reală a propriilor percepții, la nivel sectorial și național. Prin acest Barometru, Groupama Asigurări pune la dispoziția companiilor expertiza sa în identificarea și evaluarea riscurilor și le evidențiază acestora nevoia unor strategii de preîntâmpinare a acestor riscuri. Din experiența noastră, înțelegem că, numai în urma unei evaluări realiste a potențialelor riscuri, companiile pot lua măsuri adecvate, astfel încât să poată gestiona evenimente neprevăzute și să asigure așadar continuitatea activității lor”, a declarat Călin Matei, Director General-Adjunct, Groupama Asigurări.

Analiza sectorială și cea în funcție de cifra de afaceri realizate ȋn cadrul Barometrului dezvăluie variații ale percepției intensității acestor riscuri. Astfel, companiile din agricultură au o percepție mai acută a riscurilor privind fenomenele meteorologice și lipsa personalului calificat, în timp ce companiile care activează în domeniul construcțiilor sunt predominant îngrijorate față de lipsa investițiilor. În plus, industria se arată preocupată și de costurile cu energia și materia primă, iar concurența este principala sursă de risc indicată de companiile din comerț și transporturi. Mai mult, companiile cu cifră de afaceri mare au, la rândul lor, o percepție mai intensă a riscurilor asociate concurenței și instabilității legislative, în comparație cu firmele mici, care se arată mai îngrijorate față de problemele materiale.

Cu toate acestea, majoritatea riscurilor identificate sunt de natură externă, prin urmare, un management eficient al acestora, inclusiv prin produse de asigurare adaptate, este esențial pentru continuitatea activității companiilor, indiferent de mărimea sau sectorul lor de activitate.

Sondajul a fost realizat ȋn rândul a circa 1.500 de companii din toate sectoarele de activitate, respectiv agricultură, industrie, construcții, comerț, transporturi și servicii, agregând rezultatele în funcție de mărimea companiilor, cât și în funcție de tipul riscurilor. Astfel, au fost estimate riscurile potențiale în cinci domenii: riscuri financiare, cele legate de infrastructură (clădiri, personal), cele reputaționale, cele privind dinamica pieței și riscurile legate de mediul natural.

Citeşte mai multe despre: Groupama Asigur?ri

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza