Links Sitemap Business Linker Sitemap

Grădina Japoneză din Herăstrău a fost revitalizată

1532 afisari
Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău a fost refăcută în cadrul unui parteneriat dintre Ambasada Japoniei, Primăria Municipiului București, prin ALPAB, Universitatea de Arhitectură "Ion Mincu", și JTI.
 

Lucrările s-au desfășurat pe parcursul lunii noiembrie, iar inaugurarea oficială va avea loc la primăvară, când bucureștenii vor putea admira grădina în riguroasa ei splendoare.

Grădina a fost creată în urmă cu 20 de ani, la inițiativa și cu implicarea directă a Ambasadei Japoniei. În decursul anilor, nu au mai fost alocate resurse suficiente, iar singurul specialist instruit în îngrijirea Grădinii a ieșit la pensie, astfel încât peisajul inițial s-a degradat treptat. 

Excelența Sa dl. Kisaburo Ishii, actualul Ambasador al Japoniei la București, a depus eforturi susținute pentru ca Grădina să fie revitalizată și redată publicului din România, cu sprijinul direct al Ministerului Teritoriului, Infrastructurii, Transporturilor și Turismului din Japonia.

Maestrul Takuhiro Yamada, expert al Asociației de Peisagistică din Kyoto, care conduce o companie cu o experiență de peste 150 de ani în crearea și întreținerea grădinilor japoneze, a coordonat întregul proiect. El a venit în Parcul Herăstrău alături de o echipă de grădinari japonezi, pentru a  instrui persoanele interesate să contribuie la acest proiect și la întreținerea Grădinii în anii ce vor urma. Angajați ai JTI au participat la sesiunile organizate de dl. Yamada și au lucrat alături de voluntari și cursanți ai Școlii de Ceremonia ceaiului Urasenke România.

Potrivit specificului grădinilor japoneze, peisajul trebuie întreținut aproape zilnic. Lucrările de întreținere vor fi realizate pe viitor de o echipă formată din specialiști ai ALPAB, ai Universității de Arhitectură Ion Mincu, precum și voluntari ai JTI și Urasenke.

 

Citeşte mai multe despre: JTI

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza