Links Sitemap Business Linker Sitemap

Google reprezinta o sursa de informatii importanta pentru cei ce doresc achizitionarea unor produse

2440 afisari
SEO monitor, unul dintre principalii jucatori de pe piata de promovare pe motoarele de cautare, a realizat recent un studiu privind rolul Google in procesul de cumparare. Studiul a aratat ca 59% dintre cei care au facut cumparaturi online sau offline s-au informat inainte pe Google, dar si ce branduri isi disputa primele locuri in rezultatele motorului de cautare.
Studiul SEO monitor acopera 21 de sectoare de afaceri, reprezentative pentru piata din Romania, printre care: auto, imobiliare, cosmetice, servicii medicale, electrocasnice, carti, haine si accesorii, jucarii, mobila, computere, televizoare, camere foto/video, telefoane mobile, pachete de vacanta si bilete de avion.
Scopul analizei a fost de a releva procentul celor care s-au informat pe Google inainte de a cumpara produse dintr-un anumit sector de afaceri, numarul mediu de cautari lunare si sezonalitatea acestora, top 5 branduri cu cea mai mare vizibilitate si o estimare a traficului pe care acestea il inregistreaza din Google.
Conform studiului, in domeniul auto se fac cele mai multe cautari - peste 1,3 milioane in fiecare luna. Dintre cei care cumpara automobile, 65% folosesc Google pentru a se informa. Autovit.ro este liderul acestei industrii, cu o vizibilitate de 83%, urmat indeaproape de auto.ro cu o vizibilitate de 69%.
Pe locul doi ca numar de cautari lunare se afla hainele si accesoriile, domeniu in care se fac peste 800.000 de cautari pe luna. MiniPRIX este lider in acest domeniu, cu o vizibilitate de 36%, intr-un sector in care 49% dintre cumparaturile efectuate, online s-au offline, au avut la baza informarea pe Google. A fost interesant de observat ca, pe acelasi domeniu, procentul este la jumatate in Statele Unite – 24% dintre cumparatori se informeaza pe Google inainte de a cumpara.
"Putem sa corelam nivelul scazut de informarea in Google inainte de achizitie din Statele Unite cu matuizarea online-ului. Prezenta unor marketplace-uri precum Amazon.com sau a unor website-uri care s-au detasat mult de restul concurentilor, precum Ebay.com, schimba comportamentul cumparatorilor, tendinta acestora fiind de a intra direct pe website-ul de unde isi pot achizitiona produsele dorite. In Romania, inca foarte multi cumparatori folosesc Google pentru a descoperi website-uri care le pot furniza produsele sau serviciile dorite, ceea ce reprezinta o oportunitate mare a afacerilor de a achizitiona noi clienti prin marketingul in Google. Tendinta insa este de a scadea procentul utilizarii motorului de cautare inainte de achizitie, in 2014 fiind cu 4% mai mic decat in 2013”, declara Cosmin Negrescu, CEO, SEO monitor.
Pentru acest studiu, SEO monitor a analizat 15.000 de cuvinte cheie reprezentative pentru cele 21 de sectoare de afaceri vizate, cuvintele insumand peste 7 milioane de cautari pe luna. Studiul a fost realizat cu ajutorul aplicatiei seomonitor.com care indentifica pozitiile website-urilor in rezultatele Google si le ordoneaza descrescator, tinand cont de volumul de cautari al fiecarui cuvant.
Citeşte mai multe despre: SEO monitor

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza