Links Sitemap Business Linker Sitemap

Gastrade aplică pentru a o nouă licență de dezvoltare a unui sistem independent de gaze naturale

901 afisari
Gastrade anunță că a depus la Autoritatea Elenă de Reglementare în domeniul Energetic (RAE) o aplicație pentru a obține o nouă licență pentru dezvoltarea unui Sistem independent de gaze naturale (INGS). Potrivit companiei, noul proiect "Thrace INGS" va dispune de o unitate plutitoare offshore pentru stocare și re-gazeificare (FSRU), fiind dezvoltat în Marea Traciei, în largul portului Alexandroupolis.
Această unitate FSRU va avea o capacitate de stocare de 170.000 cbm LNG, putând livra până la maximum 22,7 milioane de metri cubi de gaz natural pe zi sau 5,5 miliarde metri cubi pe an. Proiectul va include și un sistem de conducte, offshore și onshore, care vor conecta unitatea la sistemele actuale onshore de țevi pentru transportul gazelor naturale în regiune.

Proiectul va crește securitatea energetică și va diversifica sursele și rutele de aprovizionare cu gaze naturale în Grecia și în întreaga regiune a Europei de Sud-Est, reducând semnificativ orice risc de întrerupere a aprovizionării.

Gastrade este prima companie din Grecia care a obținut o licență INGS pentru „Terminalul LNG de la Alexandroupolis”, proiect pentru care, recent, a fost adoptată o decizie finală de investiție și care se află momentan în faza de implementare, urmând să devină operațional la finalul anului viitor. Proiectul beneficiază și de finanțare europeană prin intermediul Programului Operațional „Competitivitate, Antreprenoriat și Inovare 2014-2020”

Actualii acționari Gastrade sunt Elmina Copelouzou, fondator, GasLog Cyprus Investments Ltd, DEPA Commercial SA, Bulgartransgaz EAD și DESFA SA, fiecare cu câte 20% din acțiuni.



S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza