Links Sitemap Business Linker Sitemap

Garanti Leasing și BERD își unesc forțele pentru finanțarea IMM-urilor

1497 afisari
Garanti Leasing, parte a Garanti România, a încheiat un acord de împrumut în valoare de 10 milioane de euro cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu scopul de a crește accesul la finanțare pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii (IMM-uri).
Împrumutul va întări competitivitatea în sectorul privat, prin creșterea accesului la finanțare. În același timp, Garanti Leasing va continua să își dezvolte activitatea de leasing și își va extinde portofoliul de IMMM-uri. Deși leasing-ul reprezintă o alternativă atractivă pentru IMMM-urile locale de a-și susține necesitățile de investiții, rămâne totuși o sursă de finanțare mai puțin dezvoltată în România.

Garanti Leasing este parte a Garanti Group România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața românească, dedicat servirii clienților prin soluții de finanțare rapide și inovative. Garanti Leasing continuă să își crească volumul de business și portofoliul finanțat prin concentrarea pe IMMM-urile din sectoare economice precum transporturi, sănătate și industria auto.

“Noi credem în mediul de afaceri local și în potențialul lui de dezvoltare, iar toate demersurile noastre de până acum au fost în sprijinul activității lor, vizând și sprijinind creșterea durabilă. Prin parteneriatul cu BERD reiteram angajamentul nostru față de mediul de afaceri din România și, în special, față de întreprinderile mici și mijlocii”, a declarat Okan Yurtsever, Director General Garanti Leasing.

Este pentru a doua oară când BERD își unește forțele cu Garanti Leasing pentru a susține IMMM-urile din România. Compania a folosit cu succes împrumutul de 10 milioane euro acordat de BERD în august 2016, ce viza susținerea clienților din comerț, construcții și alte servicii.

 “Suntem încântați să intensificăm colaborarea cu Garanti Leasing după succesul din 2016. Această nouă facilitate continuă colaborarea noastră pentru a oferi finanțare întreprinderilor mici și mijlocii din România. IMMM-urile sunt coloana vertebrală a economiei românești, iar susținerea lor va contribui la creșterea economică”, a declarant Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru România și Bulgaria.

Distribuția activelor finanțate de către Garanti Leasing, în primele șase luni ale anului, a fost: vehicule (51%), echipamente (20%) și imobiliare (29%). Începând cu luna august a acestui an, Garanti Leasing are un volum total de active de 764 milioane RON (166 milioane EUR).

BERD este cel mai mare investitor instituțional din România și promovează stabilitatea și extinderea produselor în sectorul financiar, consolidarea infrastructurii prin îmbunătățirea eficienței energetice și o mai mare implicare a sectorului privat, precum și restructurarea sectorului energetic și creșterea eficienței energetice și a durabilității.
Citeşte mai multe despre: Garanti Leasing, BERD

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza