Links Sitemap Business Linker Sitemap

Gabriel Aldea: Rezultatele foarte bune înregistrate de OMV Petrom în primul trimestru, creează o perspectivă pozitivă pentru tot anul 2019

705 afisari
Gabriel Aldea, şeful brokerilor de la Tradeville: "Rezultatele foarte bune înregistrate de OMV Petrom în primul trimestru din 2019, creează o perspectivă pozitivă pentru întregul an, contribuind la un interes în creştere din partea investitorilor pentru titlurile SNP".
Gabriel Aldea, şeful brokerilor de la Tradeville: "Rezultatele foarte bune înregistrate de OMV Petrom în primul trimestru din 2019, creează o perspectivă pozitivă pentru întregul an, contribuind la un interes în creştere din partea investitorilor pentru titlurile SNP".
El ne-a precizat că evoluţia foarte bună a acţiunilor OMV Petrom din ultima lună, dar are o dinamica decorelată de cea a preţului petrolului la nivel mondial, pentru aceeaşi perioadă de timp, au avut la bază o serie de factori, care au influenţat pozitiv cotaţia companiei la BVB.
Brokerul a detaliat: "Tendinţa generală de creştere a pieţei locale, pe fondul datelor de înregistrare pentru dividendele ce vor fi plătite de companii, a fost driver (n.r. motor) principal şi pentru acţiunile SNP. În plus, în cazul Petrom, data de înregistrare pentru dividend a fost în a doua parte a lunii mai (n.r. 23 mai), ceea ce a motivat investitorii să achiziţioneze aceste acţiuni pentru a primi dividendul aferent rezultatelor înregistrate anul trecut de companie".

Acţiunile OMV Petrom (SNP), cel mai mare producător de petrol din Europa de Sud - Est, au încheiat ultima săptămână de tranzacţionare la preţul de 0,3925 lei, într-o mişcare de continuare a trendului ascendent care s-a conturat începând cu luna februarie a acestui an, pe parcursul căreia cotaţia SNP a recuperat şi depăşit cu mult picajul din decembrie 2018, precipitat de anunţarea măsurilor care ulterior s-au materializat în OUG 114. 

A fost o tendinţă care s-a derulat chiar şi după finalul lunii aprilie, când în plan internaţional preţul petrolului a început să coboare, pentru ca în săptămâna recent încheiată sortimentul West Texas Intermediate (WTI) să tes­teze pentru scurt timp "teritoriul ursului" (bear market), situaţie care este definită, în general, ca o scădere de cel puţin 20% faţă de un vârf recent. 

Practic, faţă de maximul din data de 23 aprilie a acestui an, de 66,3 dolari/ baril, ţiţeiul WTI a încheiat săptămâ­na cu un declin de circa peste 18%, în timp ce sortimenttul Brent, relevant pentru piaţa europeană, a coborât faţă de maximul din aprilie cu circa 15%.

Spre deosebire, la Bucureşti, cotaţia SNP s-a apreciat cu 3,3%, în intervalul 23 aprilie - 7 iunie, evoluţie pe parcursul căreia preţul acţiunii grupului petrolier a depăşit corecţia ex-dividend din data de 22 mai, pentru dividendul de 0,027 lei, acordat din profitul anului trecut.
Reprezentantul Tradeville a mai punctat că, în acelaşi timp, evoluţia divergentă a acţiunilor SNP faţă de preţul petrolului a avut la bază şi rezultatele foarte bune înregistrate de companie în primul trimestru al acestui an, respectiv o creştere a profitului de 35%, faţă de cel obţinut în primele trei luni ale lui 2018.
"Acest aspect creează o perspectivă pozitivă pentru întregul an, contribuind la un interes în creştere din partea investitorilor pentru titlurile SNP", a subliniat Gabriel Aldea.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza