Links Sitemap Business Linker Sitemap

Fondurile europene sustin povestile de succes

3331 afisari
In contextul economic actual, in care putini oameni se gândesc sa riste punând bazele unei afaceri, exista persoane care investesc in calitate, in ciuda conditiilor grele pe care mediul de afaceri le ofera. În rândurile urmatoare va vom prezenta o poveste de succes, transformata in realitate cu sprijinul fondurilor europene. Este vorba despre crama Adamclisi, o crama aparte în tara noastra, detinuta de una dintre acele putine companii din România, Vifrana S.A., ce produce si imbuteliaza vinuri superioare, de cea mai buna calitate, dar mai ales ecologice.
Nici locul unde se întâmpla toate acestea nu este oarecare: este vorba despre Adamclisi – un loc încarcat de istorie din judetul Constanta, unde calitatea solului si soiurile de struguri cultivate permit “crearea” de vinuri deja renumite atât în România, cât si în lume.
Si daca pentru unii fondurile europene sunt înca un mister, veti vedea ca pentru o persoana ambitioasa si orientata spre succes, asa cum este domnul Vasile Frâncu, proprietarul cramei, acestea sunt deja realitate.
Domnul Vasile Frâncu face parte din acea categorie de oameni ambitiosi, în permanenta cautare de noi provocari. A profesat initial în domeniul juridic, fiind membru al Baroului. A fost apoi director comercial în cadrul unei companii multinationale. Urmatoarea etapa în cariera sa se plaseaza în domeniul dreptului si transportului maritim, moment în care înfiinteaza societatea Vifrana.
Cum a ajuns totusi domnul Frâncu sa lucreze în domeniul viniviticol? Putem sa consideram acest pas ca facând parte dintr-o serie de întâmplari si… coincidente fericite. Familia dumnealui a reusit sa recupereze în 2004 pamântul pe care îl detinea la Adamclisi. Dupa ce a cultivat timp de aproximativ doi ani diverse produse agricole, domnul Vasile Frâncu a continuat sa cumpere teren pentru a mari suprafata cultivata. Avea ocazia sa se reorienteze si sa puna în aplicare un vis mai vechi: sa creasca vita-de-vie – o adevarata traditie în familie. Din acest punct, restul a venit natural: a început plantarea vitei-de-vie (crescuta ecologic) pe toata suprafata de 130 de hectare. 

  Cititi varianta integrala a acestui articol in editia tiparita a revistei Business Arena.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza