Links Sitemap Business Linker Sitemap

FEI si UniCredit anunta un acord pentru acordarea de credite IMM-urilor

319 afisari
Fondul European de Investitii (FEI) si UniCredit au semnat contractul de Garantii InnovFin acordate IMM-urilor pentru a dinamiza accesul la finantare pentru firmele mici, mijlocii si mid-caps inovatoare in 8 tari. Aceasta tranzactie beneficieaza de suport din partea Horizon 2020, Programul-cadru pentru Cercetare si Inovare al UE, si din partea Fondului European pentru Investitii Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de Investitii pentru Europa.
Acest acord va permite UniCredit, prin subsidiarele sale, sa ofere finantare suplimentara in valoare de 160 de milioane de euro companiilor inovatoare din Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Romania si Serbia.  Bancile din Bosnia si Hertegovina si Serbia vor beneficia de sprijinul unei garantii oferite de FEI si sprijinita prin Horizon 2020 (Programul UE de Cercetare si Inovare), in timp ce contractele de garantie cu bancile grupului UniCredit din Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria si Romania vor avea la baza sprijinul Planului de Investitii pentru Europa.

Vice-presedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen, responsabilul cu locuri de munca, crestere, investitii si competitivitate, a declarat: “Acest acord este o veste excelenta pentru companiile mici innovative din aceste 8 tari. Finantarea suplimentara de 160 de milioane de euro disponibila prin acest acord demonstreaza ca Planul de Investitii joaca un rol crucial pentru Comisia Europeana in atingerea obiectivului de a sprijini IMM-urilor sa creeze joburi, sa inoveze si sa creasca”. 

Directorul executiv al FEI, Pier Luigi Gilibert, a adaugat: “Acest acord de garantare la nivelul grupului UniCredit pentru IMM-uri va fi de mare ajutor pentru tarile din Vestul Balcanilor si din Europa de Est in sprijinirea activitatii de inovare si antreprenoriat. Sunt increzator ca reteaua UniCredit din cele 8 tari va tinti companiile cu potential inalt de crestere, care vor avea capacitatea de a transforma finantarea obtinuta in crestere economica si locuri de munca nou create”.

Carlo Vivaldi, Seful Diviziei CEE a UniCredit, a spus: “Suntem ferm angajati in sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii din Europa Centrala si de Est (CEE). Datorita noii facilitati de garantare si retelei noastre extinse, putem sprijini mai intens dezvoltarea IMM-urilor inovative din diferite tari unde clientii nostri vor avea acces mai facil la finantare si vor beneficia de costuri ale creditului mai bune”.


Citeşte mai multe despre: FEI, UniCredit

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteazaFrequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.