Links Sitemap Business Linker Sitemap

Exim Banca Românească finanțează cu circa 39 de milioane de euro dezvoltarea Aeroportului din Iași

292 afisari
Exim Banca Românească a acordat un pachet financiar în valoare de circa 39 de milioane de euro pentru implementarea unuia dintre cele mai ample proiecte de investiții din România - extinderea şi modernizarea infrastructurii aeroportuare a judeţului Iaşi. Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea infrastructurii de transport a Regiei Autonome Aeroportul Iași prin construirea unui nou terminal pasageri T4, o investiție de aproximativ 100 de milioane de euro prin care Aeroportul Iaşi devine al doilea cel mai mare aeroport din România.

Finalizarea lucrărilor și implementarea cu succes a proiectului cu fonduri europene au fost marcate astăzi la Iași, noul terminal fiind prezentat în avanpremieră. Terminalul 4, care are o suprafaţă de aproximativ 30.000 de metri pătraţi, adică de peste zece ori mai mare decât actualul terminal T3, va fi operațional din 31 martie, odată cu intrarea României în Schengen în ceea ce privește frontierele aeriene.



Pachetul financiar acordat de Exim Banca Românească include un credit de investiții în valoare de 15,8 milioane de euro pentru finanțarea contributiei proprii a Aeroportului la cheltuielile eligibile și neeligibile aferente proiectului finantat din fonduri structurale (POIM 2.3): „Dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași - Extinderea terminalelor de pasageri și a facilităților de parcare la Aeroportul Internațional Iași”, o linie de credit în valoare de 55 de milioane de lei pentru finanțarea TVA aferentă proiectului precum și un credit de investiții de 60 de milioane de lei pentru pre-finanțarea sumelor nerambursabile de încasat în cadrul proiectului.
Exim Banca Românească este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituţii de cre¬dit după active. Banca oferă clienților săi corporate, o gamă largă de produse și servicii de calitate, care acoperă întregul ciclu de finanțare precum și tranzacționale - finanțări, garanții, asigurări, produse de trezorerie, cash management, factoring și trade finance.
Exim Banca Românească operează o rețea națională de distribuție de 83 de sucursale și 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, rețea care îi permite să fie aproape de clientela de retail și corporate și să implementeze diverse programe de dezvoltare românești și europene.
În plus, pentru că acționează ca agent al statului pe piața de garanții și asigurări, Exim Banca Românească este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, susțin dezvoltarea durabilă a economiei. Pentru detalii: www.eximbank.ro.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza