Links Sitemap Business Linker Sitemap

Enterprise Investors lansează Polish Enterprise Fund VIII

1556 afisari
Enterprise Investors (EI), una dintre cele mai mai vechi firme de private equity din Europa Centrală şi de Est, a anunţat finalizarea procesului de strȃngere de fonduri pentru Polish Enterprise Fund VIII (PEF VIII).
Acesta este al doilea cel mai mare fond din istoria Enterprise Investors şi cel mai mare fond strȃns de EI de la începerea crizei globale.
Peste 90% din capitalul angajat a provenit de la investitorii Ȋn fondurile precedente ale firmei, iar restul a provenit de la investitori noi. “Suntem multumiţi de sprijinul puternic primit de la investorii existenţi şi de la cei noi”, a spus Jacek Siwicki, chairman şi preşedinte al Enterprise Investors, care a coordonat procesul de strȃngere de fonduri. “La trei luni de la Ȋnceperea procesului, fondul a fost suprasubscris. Credem că succesul nostru se datorează performanţei solide de pȃnă acum şi importanţei pe care o acordăm investiţiilor responsabile”, a adăugat acesta. PEF VIII are o bază puternică şi diversă de investitori, investitorii europeni constituind aproximativ 60% din fond, investitorii din USA - 30%, iar alte instituţii financiare globale – restul de 10%. 

Fondul, ca şi predecesoarele sale, va investi Ȋn sectoarele impulsionate de convergenţa dintre consumul privat din ECE şi “vechea” UE, cum sunt produsele de consum şi retail, serviciile financiare şi medicale, Ȋn care EI are o experienţă substanţială Ȋn achizitii şi exituri. PEF VIII va investi şi în sectoare cu creştere indusă de costul de producţie competitiv şi de dezvoltarea regiunii, cum sunt producţia şi serviciile industriale sau IT. Noul fond se va concentra pe achiziţii de companii de dimensiune medie şi va oferi capital de creştere companiilor antreprenoriale dinamice. PEF VIII va investi capital Ȋntre 20 milioane EUR şi 75 milioane EUR Ȋn companii consacrate pe piaţă. Firma ţinteşte să investească cel putin 50% din capitalul fondului Ȋn Polonia, care rămane ţara principală pentru investiţii. “Forţa Enterprise Investors este dată de abilitatea sa de a construi relaţii puternice cu antreprenorii şi cu echipele de management interesate de tranzacţii de tip MBI şi MBO”, a mai spus Siwicki.
Proskauer a fost consultantul legal al Enterprise Investors.
Citeşte mai multe despre: Enterprise Investors

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza