Links Sitemap Business Linker Sitemap

Enterprise Investors cumpără Noriel

1543 afisari
olish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a semnat un acord de cumpărare a 100% din acţiunile Noriel Group, cel mai mare retailer de jocuri și jucării din România.
Vânzătorii sunt familia Constantinescu, antreprenorii fondatori ai Noriel, și Balkan Accession Fund, un fond de private equity administrat de Axxess Capital. Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită; dar conform acordului, EI va furniza și fonduri adiţionale de două milioane EUR pentru sprijinirea dezvoltării reţelei. Tranzacţia este condiţionată de obţinerea acordului Consiliului Concurenţei.
Având o reţea de 47 magazine în 27 orașe și o puternică platformă online, Noriel a fost fondată în 1995 de familia Constantinescu ca importator și distribuitor de jucării și de jocuri. În 1999, compania a creat “Toys and Games”, propria divizie de producţie de jocuri de carton si puzzle-uri. Noriel și-a continuat dezvoltarea prin intrarea în retail în 2010, cu sprijinul investitorului financiar Balkan Accession Fund, creând o reţea de magazine specializate în vânzarea jocurilor și a jucăriilor. În 2015, vânzările Noriel au crescut cu 26% faţă de anul precedent, ajungând la aproximativ 30 milioane EUR.

“Performanţa atinsă de Noriel de-a lungul anilor este impresionantă, iar Enterprise Investors poate continua acest trend ascendent creând, în același timp, noi oportunităţi pentru Noriel în anii care vin”, a spus Jacek Woźniak, Partener la Enterprise Investors, care este responsabil de această investiţie. “Ţelul nostru este să facem din fiecare vizită la Noriel o experienţă memorabilă pentru copii și familiile lor.”

Comentând tranzacţia și planurile de viitor, Șerban Roman, Country Director la Enterprise Investors, a spus: “După finalizarea tranzacţiei intenţionăm să repetăm experienţa de succes de la Profi. Vom întări echipa de management cu experţi în domeniu și vom sprijini dezvoltarea reţelei de magazine Noriel în ţară astfel încât să dublăm numărul de magazine în următorii ani”.

În România, Enterprise Investors are o prezenţă constantă din anul 2000. Capitalul investit în companii românești este de aproximativ 200 milioane EUR, inclusiv această tranzacţie.

Consultanţii Enterprise Investors în această tranzacţie au fost PwC Romania și RTPR Allen & Overy.

 
Citeşte mai multe despre: Enterprise Investors, Noriel Group

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza