Links Sitemap Business Linker Sitemap

Enel începe instalarea contoarelor electronice inteligente

2268 afisari
Grupul Enel a anunțat începerea instalării a peste 30.000 de contoare inteligente în România, prin intermediul companiilor locale de distribuție a energiei electrice. Măsura vine ca urmare a aprobării de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a acestui proiect pilot.
Potrivit companiei, instalarea la scară largă a contorului digital, este programată să înceapă în 2016, în funcție de aprobarea proiectului de către ANRE, și va acoperi, treptat, în următorii ani, întreaga bază de 2,7 milioane de clienți ai Enel Distribuție din România. “Suntem extrem de mândri să anunțăm lansarea proiectului nostru pilot de contorizare inteligentă și ne dorim să continuăm programul de implementare a acestei tehnologii pentru un număr mai mare de clienți, începând de anul viitor”, a declarat Toni Volpe, Country Manager Enel România. “Enel a fost prima companie de utilități care a creat un sistem de contorizare inteligentă, încă din 2001, ce acum deservește peste 30 de milioane de clienți din rețeaua italiană de distribuție de energie electrică. În România, Enel va instala cele mai avansate echipamente de acest gen, pe care le-a dezvoltat până în prezent. Investițiile noastre în modernizarea rețelei și automatizare, combinate cu o infrastructură solidă de contorizare inteligentă, constituie o cale eficientă și dovedită de a crește calitatea serviciilor, o soluție de bune practici pe care grupul a obținut-o în Italia și în alte țări și pe care, acum, o aduce și în România. Contoarele inteligente aștern calea pentru dezvoltarea unor tehnologii digitale avansate, ce combina protecția mediului, eficiența energetică și sustenabilitatea economică într-un model integrat – orașul inteligent".  Enel va instala circa 11.400 de contoare inteligente în zona Muntenia, dintre care peste 10.500 de unități sunt alocate clienților rezidențiali și alte 900 de contoare vor fi instalate pentru clienții business. În zona Dobrogrea, 10.000 de contoare inteligente vor fi instalate în județul Călărași și într-unul din cartierele din Constanța. În același timp, în Timiș, peste 4.100 de clienți vor beneficia de această nouă tehnologie. Tot în zona Banat, un număr de 3.100 de unități vor fi instalate în Arad, în timp ce alte 2.800 de noi contoare sunt programate a fi înlocuite în Deva. Contoarele inteligente sunt conectate cu dispeceratul Enel pentru a putea fi realizat, de la distanță, automatizat, un flux bidirecțional de comunicare, în orice moment.

Instalarea acestor dispozitive care pot fi operate de la distanță va oferi o gamă largă de beneficii clienților Enel. Prin sistemul de contorizare inteligentă se pot realiza citiri de la distanță a consumului de energie electrică, dar și operațiuni comerciale precum schimbări tarifare, conectări și deconectări, sporind astfel confortul clienților și reducând inconveniența vizitelor la locație. Clienții vor fi facturați pe baza datelor actualizate, transmise de contor, se va renunța la estimări de consum, astfel încât facturile vor reflecta mai bine consumul de energie electrică. 

Pentru prima dată, clienții Enel vor putea să acceseze informații detaliate și actualizate despre consumul lor de energie electrică, fie prin ecranul de afișare al contorului, fie prin intermediul unui computer personal. Această monitorizare în timp real le va permite să își facă o planificare adecvată a consumului de energie electrică.

Contoarele inteligente înregistrează și date legate de calitatea serviciului de alimentare cu energiei electrică, și monitorizează continuitatea acestui serviciu. De asemenea, ele semnalează întreruperile în alimentarea cu energie electrică sau o funcționare defectuoasă, localizează anomaliile care ar putea fi cauzate de tentative de furt sau fraudă a energiei electrice. 

Compania a mai precizat că în viitor, un sistem integrat, consolidat, de contorizare inteligentă poate îmbunătăți competiția în piețele de furnizare, pentru că permite clienților să schimbe cu ușurință furnizorul și, de asemenea, permite introducerea unor pachete cu tarife flexibile. De altfel, tarife zilnice, săptămânale, lunare sau chiar sezoniere, alături de perioade flexibile de tarifare, vor putea extinde gama curentă de opțiuni care prevede facturarea lunară sau trimestrială.

Citeşte mai multe despre: Enel

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza