Links Sitemap Business Linker Sitemap

Cushman & Wakefield: România se află în topul țărilor europene în ceea ce privește dezvoltarea parcurilor de retail

497 afisari
Potrivit unui raport făcut public recent de către Cushman & Wakefield, România se află în topul țărilor europene în ceea ce privește dezvoltarea parcurilor de retail, fiind devansată doar de Franța, Marea Britanie, Spania și Italia. Informațiile ne-au fost furnizate în urma studiului-raport European Retail Park - What's Next, realizat de compania de consultanță imobiliară amintită mai sus pentru anul 2018. Potrivit acestui raport, pe durata anului 2018, în România, au fost livrate parcuri de retail cu suprafața totală de 76.000 de metri pătrați suprafață care reprezintă 73% din spațiu comercial total dat în folosință anul trecut.
Astfel stocul de parcuri de retail disponibil pe piața din țara noastră a crescut la 1,3 milioane de metri pătrați, similar celui din Cehia unde populația este mai mică, ceea ce indică un potențial de creștere în România.

În același timp, se așteaptă o continuă dezvoltare din acest punct de vedere în țara noastră, România continuând să fie în topul țărilor europene și în anii următori, parcurile de retail funcționând și fiind fiabile atât în orașele mari unde continuă să se construiască centre comerciale de tip mall cât și în localitățile mai mici unde acest tip de businessuri nu pot funcționa, fiind înlocuite de supermarketuri de dimensiuni mai mici.

„Cu toate că majoritatea livrărilor din 2018 s-au concentrat pe segmentul parcurilor de retail, considerăm că în România mai este loc de creștere pe acest segment. Confortul și proximitatea devin din ce în ce mai căutate şi ne așteptăm ca în următorii ani să fie livrate mai multe parcuri de retail ca ofertă complementară pentru schemele dominante. Având în vedere o evoluție bună a pieței de retail și o creștere a consumului de 8% în prima parte a anului, una dintre cele mai mari din Europa, dezvoltatorii cei mai activi, precum Prime Kapital sau Mitiska REIM, caută în mod constant oportunități de investiții în orașele care nu sunt integral acoperite sau în orașele fără scheme moderne de retail” spune Bogdan Marcu, Partner Retail Agency, Cushman & Wakefield Echinox.

Dacă e să privim Europa ca pe un tot unitar, la nivelul bătrânului continent, spațiile comerciale au crescut în anul 2018 cu 2,2%, ajungând la 50,1 milioane de metru pătrați. 89% din acest stoc este concentrat în Europa de Vest, Germania, Franța și Marea Britanie rămânând în continuare cele mai dezvoltate piețe.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza