Links Sitemap Business Linker Sitemap

Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris a decis în favoarea Enel

1635 afisari
Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris a decis în favoarea Enel în dosarul de arbitraj sustinut de SAPE, legat de presupuse încălcări ale contractului de privatizare al Electrica Muntenia Sud. Enel consideră că rezultatul arbitrajului pune capăt unei serii de opinii și speculații ce au fost inițiate de raportul Curții de Conturi din 2012. Decizia demonstrează că Enel și-a îndeplinit obligațiile din contractul de privatizare,
 inclusiv pe cele legate de investițiile realizate în companiile ce au rezultat, Enel Distribuție Muntenia și Enel Energie Muntenia.

“Misiunea noastră, în acest moment, este să ne concentrăm pe dezvoltarea companiilor pe care le avem în România. Angajamentul nostru în România rămâne consistent. Astăzi, avem cele mai bune companii de distribuție din țară în ceea ce privește calitatea serviciului și una dintre cele mai inovative companii de furnizare și suntem încrezători în perspectivele de creștere ale afacerilor locale”, a declarat Georgios Stassis, Country Manager Enel Romania.
Arbitrajul a fost declanșat în 2013 de către Electrica (ulterior înlocuită de SAPE), ca urmare a unui raport făcut de Curtea de Conturi cu privire la activitatea Electrica și peste 900 milioane de euro au fost solicitați de partea română drept despagubiri. Curtea de la Paris a respins toate acuzațiile împotriva Enel.
Citeşte mai multe despre: Enel

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza