Links Sitemap Business Linker Sitemap

CITR: Evoluție pozitivă pentru InterAgro

556 afisari
Planul de reorganizare al Interagro SA, propus de CITR și aprobat de creditori în procent de 87,37% din totalul masei credale și cu votul a trei dintre cele patru grupe de creditori, a fost confirmat de către judecătorul-sindic. Planul prevede direcții de acțiune în patru domenii cheie: continuarea activității de producție agricolă, valorificarea activelor neesențiale și neprofitabile aflate în patrimoniul societății, recuperarea de creanțe și restructurarea datoriilor.

Aurel Podariu, Senior Partner CITR: "Ne-am propus să salvăm valoarea business-ului InterAgro SA, iar primul pas a fost făcut deja. Considerăm că prin păstrarea liniei de producție agricolă și a contractelor de concesiune în vigoare, vom reuși să salvăm core-business-ul actual și vom putea reda circuitului economic acest brand important în sectorul agricol. Strategia propusă în plan este una complexă, care îmbină pastrarea activității din sectorul agricol, unde a fost întocmit un business plan specific acestei activități, cu o strategie de restructurare și a celorlalte companii din grupul InterAgro. Această măsură va crește gradul de recuperare a creanțelor societății, iar strategiile de vânzare pentru activele non-core, completate cu strategii de marketing aferente, ne vor ajuta să valorificăm respectivele active la cel mai bun preț.”

De la preluarea de către CITR, pierderile operaționale ale companiei au scăzut de circa 20 de ori, de la 47,2 milioane de lei în 2016, în momentul intrării în insolvență, la doar 2,34 milioane de lei în 2018.

Marcel Cadar, adminstrator special InterAgro SA: "Având în vedere eforturile depuse de  acționari pentru construcția acestui brand și intenția de a restructura întregul business, ne bucurăm că avem un partener de business care înțelege specificul activității noastre și care își propune salvarea unui brand românesc, așa cum este InterAgro SA. Suntem convinși că prin măsurile planificate vom reuși să depășim acest moment dificil din istoria companiei noastre. Primul semn de însănătoșire este limitarea pierderilor, ceea ce ne dă încredere în această colaborare și în rezultatul final.”

Planul de reorganizare al InterAgro SA va fi aplicat pe o durată de 3 ani și presupune menținerea dreptului de administrare al societății de către administratorul special, activitatea companiei fiind condusă de către acesta sub supravegherea CITR, conform legii.

Următorul pas în procedură este implementarea planului de reorganizare, începând cu luna iunie a anului în curs.
Citeşte mai multe despre: InterAgro, CITR

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza