Links Sitemap Business Linker Sitemap

Citibank Romania incheie un parteneriat cu Franklin Templeton Investments

3303 afisari
Citibank Romania a anuntat incheierea unui parteneriat cu Franklin Templeton Investments, in baza caruia banca distribuie 11 fonduri de investitii Franklin Templeton inregistrate in Luxemburg, oferind clientilor persoane fizice o gama extinsa de instrumente financiare in vederea construirii unui portofoliu echilibrat si diversificat.
Potrivit bancii, acest parteneriat reprezinta o continuare a strategiei Citi de a avea o “arhitectura deschisa”, prin care sa ofere clientilor sai acces la expertiza si strategiile de investitii ale celor mai renumite familii de fonduri din lume.
Cele 11 fonduri de investitii distribuite de catre Citibank Romania sunt fonduri de tip deschis sau Société d’Investissement à capital variable (SICAV), parte din gama Franklin Templeton Investment Funds (FTIF). Aceste fonduri investesc in clase de active care au la baza actiuni si instrumente cu venit fix, cu expunere pe o singura tara sau cu orientare globala si regionala. Astfel, clientii Citibank Romania au posibilitatea de a alege intre fonduri care investesc in economii cu o crestere rapida precum China, India sau Brazilia, in sectoare dinamice precum cel tehnologic sau al resurselor naturale, precum si intr-o serie intreaga de alte actiuni sau instrumente cu venit fix.
Avand stiluri de investitii diferite, variind intre stilul “crestere” si stilul “valoare”, fondurile distribuite de Citibank Romania ofera un mix personalizat de clase de active, adaptate la toleranta fata de risc si la obiectivele de investitii pe termen lung ale fiecarui client. Fondurile sunt gestionate de specialisti ai Franklin Templeton din Statele Unite, Singapore sau Hong Kong.
“Managementul specializat al portofoliului si diversificarea activelor sunt primii pasi pe drumul construirii unui portofoliu echilibrat”, a declarat Luis Tomassoni, Director Departament Retail la Citibank Romania. “Acest parteneriat important cu Franklin Templeton demonstreaza inca o data angajamentul Citibank Romania de a facilita accesul clientilor sai la cele mai performante solutii de management al averii”.
“Suntem incantati de acest parteneriat cu Citibank. Obiectivul nostru este de a oferi investitorilor locali acces la expertiza noastra prin fondurile de investitii de tip deschis cu expunere catre piete si sectoare atractive, pe care acestia le-ar putea accesa cu dificultate in alte conditii”, a declarat la randul sau Borno Janekovic, Director Europa Centrala si de Est, Franklin Templeton Investments.
Citibank Romania distribuie peste 400 de fonduri de investitii administrate de catre 14 societati partenere.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza