Links Sitemap Business Linker Sitemap

CEC Bank continuă investițiile in consolidarea pozitiei pe piața bancar

9465 afisari
Având pe lista de priorități consolidarea transformării în bancă comercială universală, extinderea rețelei de acceptare card și creșterea numărului de ATM-uri, CEC Bank vizează menținerea poziției sale în topul băncilor românești. Într-un interviu acordat "Business Arena", doamna Mihaela Popa, Vicepreședintele CEC Bank, a oferit mai multe detalii referitoare la strategia adoptată de conducerea băncii pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare. Situația economică europeană rămâne dificilă, iar estimările în privința României sunt rezervate. Ce obiective majore și-a propus CEC Bank să atingă în aceste condiții în 2012 și prin ce mijloace? CEC Bank a suferit, începând cu anul 2008, o serie de transformări ce au condus la apariția unei instituții bancare moderne, în măsură să răspundă tuturor solicitărilor clientelei actuale și potențiale, constituindu-se într-un
Ce obiective majore și-a propus CEC Bank să atingă în aceste condiții în 2012 și prin ce mijloace?
CEC Bank a suferit, începând cu anul 2008, o serie de transformări ce au condus la apariția unei instituții bancare moderne, în măsură să răspundă tuturor solicitărilor clientelei actuale și potențiale, constituindu-se într-un participant de seamă al comunității bancare din România și aflându-se în prezent pe locul trei în topul sistemului bancar autohton și pe locul 44 în clasamentul băncilor europene. La scurt timp de la demararea acestui proces, criza economico-financiară, în special cea manifestată în zona europeană, a afectat și mediul economico-financiar din România. CEC Bank și-a reconfirmat capitalul de încredere anterior prin strategia actuală de dezvoltare, capital reprezentat de valorile fundamentale (credibilitate, onestitate, stabilitate), precum și valorile funcționale (siguranță, accesibilitate, simplitate) având la bază tradiția de peste 148 de ani a simbolului național care este CEC Bank.
Obiectivele principale ale CEC Bank în această perioadă dificilă rămân, în continuare, acelea de a oferi produse și servicii diversificate și de calitate, care să permită clienților persoane juridice și fizice să străbată cât mai ușor eventualele încercări cu care se confruntă. De asemenea, suntem  preocupați, fără a face o obsesie din aceasta, de menținerea instituției noastre în Topul 3 al băncilor românești. Aceste obiective presupun o îmbunătățire permanentă a stilului de lucru atât în ceea ce privește contactul nemijlocit cu clientela, cât și al abilităților profesionale ale salariaților noștri.
De asemenea, un obiectiv important este atragerea de resurse financiare cu costuri rezonabile atât de pe piața internă, cât și de pe cea externă.

Ce segmente de piață considerați că au potențial de creștere în acest an?
Sectorul agricol oferă un cadru excelent de relansare a economiei românești. De asemenea, un potențial important de creștere și relansare
eco­no­mică este reprezentat de sectorul IMM-urilor (în special a acelora cu caracter productiv), de Administrațiile Publice Locale și, în general, de acele proiecte cu implicații benefice în economie și în societate. Diversele programe naționale de dezvoltare, precum și accesarea fondurilor europene oferă soluții foarte importante și în același timp atractive pentru ieșirea din criză și de relansare economică.

Cititi varianta integrala a acestui articol in editia tiparita a revistei Business Arena.
 

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza