Links Sitemap Business Linker Sitemap

BT Capital Partners, lider de consorțiu, alaturi de BRD- Groupe Société Générale și ING Bank, a intermediat a patra emisiune de obligațiuni pentru International Investment Bank

1650 afisari
BT Capital Partners, divizia de investment banking și piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de Lead Manager, alături de Managerii BRD - Groupe Société Générale și ING Bank, a intermediat a patra emisiune de obligațiuni corporative listate la Bursa de Valori București pentru International Investment Bank (IIB), decontate în lei și în euro, în valoare totală de circa 145 milioane euro.
Emisiunea s-a bucurat de succes, fiind subscrisă de investitori instituționali din România și din străinătate, precum și de către investitori High Net Worth din România. Valoarea emisiunilor IIB a crescut constant de la un an la altul, de la 111 milioane lei (2015), la 300 milioane lei (2016), 125 milioane euro (60 milioane euro + 300 milioane lei in 2017), ajungând la circa 145 milioane euro (300 milioane lei + 80 milioane euro) în acest an. Fondurile obținute de către IIB vor avea ca destinație finanțarea portofoliului de credite existent și a noilor împrumuturi acordate statelor membre Uniunii Europene, respectiv refinanțarea datoriilor.

·         “Suntem onorați de încrederea pe care International Investment Bank o are în BT Capital Partners. Ne bucurăm că am reușit să transformăm o inițiativă într-o tradiție, inovând prin adăugarea în acest an a opțiunii de redeschidere a unei emisiuni de obligațiuni corporative, pentru prima dată în România”, declară Paul Prodan, Președintele Consiliului de Administrație al BT Capital Partners.

·       “Ne bucurăm că am putut contribui la reușita acestei emisiuni a IIB și că, în acest fel, sprijinim în mod indirect finanțarea proiectelor din economia românească”, afirmă Irina Neacșu, Director Executiv Corporate Finance, BRD Groupe Société Générale.

·     “Această emisiune de succes a IIB marchează și revenirea ING pe piața de capital locală.  Astfel, putem să contribuim activ la dezvoltarea finanțărilor non-bancare  pe piața românească, pentru diversificarea surselor de finanțare a companiilor și instituțiilor financiare. Ne propunem ca și pe viitor să stimulăm interesul emitenților, dar și al investitorilor în astfel de tranzacții, atât prin efortul echipei noastre locale, cât și prin mobilizarea rețelei internaționale ING. Felicităm echipa IIB pentru această realizare!” declară Mihaelei Bîtu, Head of Wholesale Banking ING Bank România.

·       "Upgrade-urile de rating acordate în acest an de agențiile Standard & Poor’s și Moody’s, în contextul diversificării creditării, finanțării și calității activelor de trezorerie îmbunătățite continuu de către IIB, s-au concretizat în marje mai restrânse pentru ambele tranșe comparativ cu tranzacția efectuată de IIB anul trecut”, precizează Nikolay Kosov, Președintele IIB.

·         "IIB a redus cu succes marja pentru tranșa în RON cu 10 puncte de bază, iar în cazul tranșei în EUR cu 25 de puncte de bază comparativ cu tranzacția efectuată anul trecut, încheind noua tranzacție la ROBOR 3M + 140 de puncte de bază pentru tranșa în RON și Mid-swaps +140 puncte de bază pentru tranșa în EUR”, menționează Președintele Adjunct al IIB, Jozef Kollar, responsabil pentru finanțare.

International Investment Bank a emis 8.000 obligațiuni în euro cu o valoare nominală de 10.000 euro la o rată a dobânzii fixă de 1,5026 % pe an, plătibilă anual începând cu 15 octombrie 2019 și 30.000 obligațiuni în lei cu o valoare nominală de 10.000 lei la ROBOR la trei luni + 1,4 % pe an, plătibilă trimestrial începând cu 15 ianuarie 2019 și răscumpărarea principalului la maturitate.


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza