Links Sitemap Business Linker Sitemap

BT Asset Management SAI şi BT Investments, parţi a Grupului Banca Transilvania, achiziţionează integral Certinvest Pensii

501 afisari
BT Asset Management SAI (BTAM) şi BT Investments, entităţi parte a Grupului Banca Transilvania, achiziţionează integral Certinvest Pensii, extinzându-şi astfel serviciile financiare în domeniul pensiilor administrate privat, se arată într--un raport al instituţiei din Cluj remis vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Omer Tetik: "Prin această achiziţie, interesul BT se îndreaptă spre stimularea economisirii de termen lung prin Pilonul III de pensii"

Ömer Tetik, director general al Băncii Transilvania a declarat: "Prin această achiziţie, interesul BT se îndreaptă spre stimularea economisirii de termen lung prin Pilonul III de pensii, variantă opţională, dar cu o căutare tot mai mare în rândul persoanelor active. Ne dorim ca viitoarea companie de pensii BT să devină un jucator cât se poate de relevant inclusiv pe acest segment de piaţă, pe modelul companiilor pe care le avem deja în Grupul Financiar Banca Transilvania".
Certinvest Pensii, singurul jucător local dintre administratorii de fonduri de pensii din ţara noastră, administrează peste 75 de milioane de lei într-un fond de pensii facultative care are peste 9.500 de participanţi.

Tranzacţia a fost asistată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania.
După semnarea angajamentului ferm de vineri urmează etapa de primire a aprobării achiziţiei din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

BT Asset Management SAI este compania Grupului Banca Transilvania, specializată în administrarea de investiţii prin fonduri deschise şi închise. BTAM are în prezent peste 3,9 miliarde lei active, 14 fonduri deschise de investiţii în administrare şi peste 40.000 de clienţi.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV), cele mai lichide titluri de la BVB, urmează să fie incluse în indicele FTSE Global All Cap, odată cu trecerea pieţei noastre de capital de la categoria celor de frontieră în rândul pieţelor emergente secundare, începând cu septembrie 2020.
Valoarea de piaţă a Grupului Financiar din Cluj la Bursa de Valori Bucureşti este de 12,466 miliarde de lei.


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza