Links Sitemap Business Linker Sitemap

BRD si MasterCard au prezentat la Londra solutia de plata BRD Transport

3694 afisari
BRD si MasterCard au participat la evenimentul anual Transport Ticketing din Londra, pentru a prezenta solutia BRD Transport, ce are la baza echipamente de validare contactless a calatoriilor.
Solutia este dezvoltata de BRD pe platforma de acceptare contactless MasterCard PayPass, certificata de MasterCard.
Solutia de ticketing a fost lansata de BRD in 2011, dupa ce banca dezvoltase anterior proiecte pilot si testase platile contactless la metrou. Un element inedit este faptul ca Sibiul a devenit in 2011 primul oras european care nu este capitala si beneficiaza de aceasta solutie in mijloacele de transport la suprafata.
“Solutiile de plata lansate de BRD pe platforma MasterCard PayPass reprezinta o dovada in plus a dinamicii pietei din Romania. Faptul ca ele sunt recunoscute la nivel international drept deschizatoare de drumuri, la propriu si la figurat, ne determina sa extindem aceste solutii si pentru alte segmente de pe piata, in afara transportului in comun”, a spus Gabriel Ghita, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe.
”Am fost onorati sa fim invitati in calitate de speakeri in cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente anuale internationale pe zona de ticketing si am demonstrat inca o data ca noi, romanii, suntem inovatori si stim sa ne punem amprenta pe ceea ce numim evolutie tehnologica. Solutiile implementate in Romania de BRD pe platforma MasterCard au fost aplaudate la scena deschisa in cadrul conferintei. Acest lucru a confirmat ca Romania, desi inca la inceput in zona platilor contactless, este considerata de specialistii internationali in domeniu drept deschizatoare de drumuri si de noi oportunitati in ceea ce priveste platile contactless”, a precizat Elena Oprea, Director Executiv Delegat, Strategie si Marketing, BRD-Groupe Société Générale.     
In cadrul evenimentului, reprezentantii BRD au prezentat mecanismul tehnologiei care sta in spatele solutiilor de plata si etapele implementarii in transportul in comun. Prima etapa a avut in vedere o noua utilizare a cardurilor pentru posesorii români: accesul pe stadioanele unor cluburi de fotbal, pe langa toate facilitatile unui instrument de plata obisnuit. Cea de-a doua etapa a vizat implementarea acestei solutii la metroul bucurestean. In cea de-a treia etapa, tehnologia a fost adaptata pentru plati rapide in toate statiile Metrorex din Bucuresti si in mijloacele de transport in comun din alte cinci orase, prin intermediul solutiei BRD Transport. Solutia BRD Transport permite plata cu orice card contactless, emis sub siglele MasterCard sau Maestro PayPass, indiferent de banca emitenta sau de tara de origine.
“Plata contactless in transportul in comun este un subiect dezbatut la nivel international de mult timp, iar noi am reusit sa fim printre cei care au trecut la fapte. Asadar, Romania nu este recunoscuta doar la gimnastica pentru 10 pe linie, ci si la inovatie tehnologica. Ne numaram printre putinele tari unde se poate plati in transportul in comun rapid si in siguranta, alaturi de SUA, Anglia si China, deci alaturi de unele dintre cele mai importante piete din lume”, a concluzionat reprezentantul MasterCard.
BRD a emis peste 60.000 de carduri contactless. In total, banca are peste 2,2 milioane de carduri valide si opereaza o retea de peste 1.500 de ATM-uri si 24.000 POS-uri.
Citeşte mai multe despre: BRD, MasterCard

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza