Links Sitemap Business Linker Sitemap

Bogdan Merfea a fost numit în poziţia de Director General al Băncii Comerciale Carpatica

591 afisari
Bogdan Merfea a fost numit în poziţia de Director General, membru al Comitetului Directorilor al Băncii Comerciale Carpatica (BCC), în urma implementării fuziunii cu Patria Bank, efectivă de la 1 mai, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti. Patria Bank a ajuns să deţină 64,16% din acţiunile BCC, după încheierea ofertei publice derulate în martie 2016

     "Având în vedere implementarea începând cu data de 01.05.2017 a fuziunii prin absorbţie dintre Banca Comercială Carpatica SA şi Patria Bank SA, de la data obţinerii aprobării prealabile a Băncii Naţionale a României pentru domnul Bogdan Neacşu, noua structură a Comitetului Directorilor va fi următoarea: - Bogdan Merfea - Director General; Diana Maria Kallos - Director General Adjunct - Divizia Financiar; Valentin Grigore Vancea - Director General Adjunct - Divizia Operatiuni si IT; Bogdan Neacşu - Director General Adjunct - Divizia Risc", se arată în raportul citat.
     Noua structură a Consiliului de Administraţie va fi următoarea: Horia Dragoş Manda - Preşedinte, Daniela Elena Iliescu, Bogdan Merfea, Nicolae Surdu şi Vasile Iuga , se mai menţionează în comunicatul băncii.
     Curtea de Apel Bucureşti a aprobat, recent, dosarul de fuziune dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank.
     Decizia a venit după o întârziere de două luni, în condiţiile în care, iniţial, Tribunalul Bucureşti a dat un răspuns nefavorabil cererii băncilor de aprobare a fuziunii, iar, apoi, Curtea de Apel a respins cererea de apel.
     La finalul lunii ianuarie 2016, Ilie Carabulea a renunţat la controlul băncii, după ce a vândut, alături de alţi patru acţionari, 20% din bancă, pentru 23,1 milioane de lei (5,1 milioane de euro), către Nextebank (actualmente, Patria Bank, deţinută, în proporţie de 98%, de EEAF Financial Services BV).
     Patria Bank a ajuns să deţină 64,16% din acţiunile BCC, după încheierea ofertei publice derulate în martie 2016 pentru cumpărarea titlurilor deţinute de acţionarii minoritari, în cadrul căreia a achiziţionat un pachet de 9,37% pentru 21,67 milioane lei. Ilie Carabulea a rămas cu un pachet de 18,46% din acţiuni.
     Proiectul de fuziune al Băncii Comerciale Carpatica cu Patria Bank a primit în data de 29 noiembrie 2016 aprobarea prealabilă din partea Băncii Naţionale a României.
     Grupul Patria Bank este deţinut de Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Banca Comercială Carpatica, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management şi SAI Intercapital Invest.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza