Links Sitemap Business Linker Sitemap

BNR propune mai multe măsuri pentru relansarea economiei României

1335 afisari
România traversează la această ora, la fel că marea majoritate a stelelor europene și nu numai, o criză economică provocată de blocarea multor sectoare economice pe fondul pandemiei de coronavirus care a ajuns deja în toate colțurile lumii. Țară noastră se pregătește să iasă din starea de urgență impusă în luna martie, măsurile de restricție urmând să fie ceva mai relaxate începând cu dată de 15 mai. Totodată, multe sectoare economice au fost deja repornite, un număr semnificativ de oameni ieșind deja din șomajul tehnic în care au fost băgați în urmă cu mai bine de o luna.
În contextul în care se vorbește din ce în ce mai des la acest moment despre pericolul crizei economice care ne pândește, Banca Națională a României face un pas în față la mijlocul acestei săptămâni și propune un set de nouă măsuri care ar putea fi luate în considerare în procesul de relansare a economiei locale. Conform specialiștilor, România ar urmă să ridice marea majoritate a restricțiilor impuse odată cu instaurarea stării de urgență până cel mai târziu la finalul lunii iunie, ceea ce înseamnă că acest proces de relansare a economiei locale trebuie început cât mai curând cu putință! 

Măsuri de relansare economică propuse de BNR 

În primul și primul rând, specialiștii BNR vorbesc despre stimularea producției locale de bunuri și servicii locale de prima necesitate, în această categorie fiind incluse produsele alimentare, produsele esențiale pentru îngrijirea sănătății, serviciile de tehnologie sau de telecomunicații. Toate acestea ar asigura țării noastre un grad mai mare de independența! 

Mergem mai departe și vorbim despre stimularea companiilor de a își reorganiza afacerile, acestea putându-se orienta către alte mijloace de a face afaceri. Specialiștii BNR dau că exemple în acest caz îmbunătățirea prezenței în mediul online, publicitatea prin intermediul canalelor de social media sau implicarea în e-commerce. 

În continuare, BNR susține că este nevoie de dezvoltarea unui proiect de finanțare a microfermelor care să permită o soluție alternativă de procurare a produselor alimentare independența în raport cu lanțurile mari de producție distribuite regional, prin asigurarea unei producții agricole locale consistentă și diversificată. 

Printre propunerile celor de la BNR se regăsește și o măsură care face referire la sprijinirea companiilor în vederea furnizării de standarde mai înalte de siguranță la locul de muncă. Bineînțeles, toate acestea ar implică niște costuri suplimentare pentru companii, ceea ce înseamnă că este nevoie de un program suport în această direcție. Totodată, autoritățile pot sprijini sectorul privat prin creșterea capacității de achiziție a sistemelor de asistență medicală imediată. 

Specialiștii din cadrul Băncii Naționale susțîn în continuare că este nevoie și de finanțarea capacității firmelor de a efectua cercetări pentru a dezvoltă soluții de afaceri alternative pentru întărirea versatilitatii sectorului productiv, acestea putându-se realiza în parteneriat cu centrele universitare. De asemenea, se mai vorbește și despre acordarea unor scheme de finanțare pentru a sprijini dezvoltarea de clustere industriale virtuale. 

Mai departe, Banca Națională a României susține că firmele vor trebui să investească în noi procese de afaceri și în inovație tehnologică în perioada următoare, guvernul putând sprijini aceste eforturi monitorizând condițiile economice și de dezvoltare a piețelor și dezvoltând indicatori care să permită firmelor să identifice rapid nevoile emergente ale pieței și schimbările în comportamentul consumatorilor. În cele din urmă, BNR mai aduce în discuție și faptul că guvernul ar putea dezvoltă scheme de finanțare publică pentru a facilita investițiile care duc la crearea de noi rețele de furnizori în domeniile strategice.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza