Links Sitemap Business Linker Sitemap

Bentley înregistrează profituri operaționale semestriale de 398 de milioane de euro

517 afisari
Bentley Motors a anunțat rezultate financiare încurajatoare pentru primele șase luni ale anului 2022, în ciuda incertitudinii economice globale continue. În timp ce perspectivele pentru a doua jumătate a anului rămân pline de provocări, marca britanică de lux a înregistrat profituri operaționale de 398 de milioane de euro, în creștere cu 124% față de aceeași perioadă a anului trecut. Datele semestriale se compară favorabil cu cele 389 de milioane de euro obținute pe tot 2021, anul record anterior al companiei.

Cifra de afaceri a crescut de la 1,324 miliarde EUR în prima jumătate a anului 2021 la 1,707 miliarde EUR, în timp ce veniturile pe mașină au crescut de la 186.000 EUR la 213.000 EUR, în mare parte datorită nivelurilor ridicate de personalizare. Nicio marcă de lux nu vinde acum mai multe mașini de peste 200.000 de euro sau 250.000 de euro decât Bentley. Rentabilitatea vânzărilor a atins, de asemenea, un record de 23,3% în primele șase luni din 2022, în creștere față de 13,4% în anul precedent.
Cel mai bine vândut SUV de lux, Bentayga, a revendicat 40% din vânzările totale, Flying Spur reprezentând 27%, iar Continental GT Grand Tourer 33%.
Vânzările Bentley au crescut cu 33% în Europa și cu 44% în Regatul Unit până în prezent, ajutate de lansarea Continental GT Speed. America a rămas cea mai puternică piață a companiei, în timp ce China a fost afectată de blocajele extinse din cauza Covid-19. La nivel global, vânzări anuale au crescut cu 3%, la 7.398 de mașini, în creștere de la 7.199 în aceeași perioadă din 2021.
Cele mai recente date susțin strategia Beyond100 a Bentley, pe măsură ce marca britanică își reinventează întreaga gamă de produse pentru a îmbrățișa un viitor electrificat și pentru a fi neutră din punct de vedere al emisiilor până în 2030. Aceasta include un program de investiții de 3 miliarde EUR pe zece ani în produse viitoare și în fabrica din Crewe, unde sunt construite toate modelele Bentley.
Adrian Hallmark, președinte și CEO al Bentley Motors, a declarat:
"În ciuda instabilității economice globale continue, este încurajator să vedem că Bentley dă dovadă de consecvență financiară pe măsură ce reinventăm compania în conformitate cu strategia noastră Beyond100 și formăm o bază solidă pentru a rezista la șocuri externe suplimentare. În mod particular, creșterea semnificativă a cererii și a capitalizării programului nostru de personalizare Mulliner a condus la un randament record al vânzărilor, iar interesul global continuu pentru cea mai proaspătă linie de modele din sectorul de lux a dus la venituri record.
Aș dori să le mulțumesc colegilor noștri pentru eforturile lor continue, în timp ce Bentley își continuă transformarea inovatoare către un viitor electrificat, către independență financiară și pentru a fi lider în mobilitatea de lux durabilă.”
Jan-Henrik Lafrentz, membru al Consiliului pentru Finanțe și IT la Bentley Motors, a adăugat:
"Bentley a continuat să-și concentreze eforturile pe construirea unei profitabilități sustenabile, pe termen lung. Aceste rezultate reflectă o poziție puternică a prețului de bază, venituri crescute din dotări opționale și rate de schimb valutar favorabile. În paralel, continuăm să ne menținem costurile reduse, ceea ce duce la un model de afaceri restructurat care oferă profituri puternice ale investițiilor și vânzărilor noastre.”
Citeşte mai multe despre: Bentley Motors

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza