Links Sitemap Business Linker Sitemap

BCR identifică oportunitățile din sectorul agricol

4089 afisari
Conform unui raport realizat de Departamentul de Cercetare al Băncii Comerciale Române (BCR), România este pe cale să piardă 800 de milioane de euro din cauza recoltei slabe din 2012. Aproape jumătate din această pierdere ar fi putut fi evitată dacă agricultorii români ar fi avut sisteme adecvate de irigații in funcțiune. Potrivit aceluiași raport, dacă productivitatea s-ar situa la nivelul EU, România ar putea să își dubleze producția agricolă, să își tripleze exporturile de produse alimentare și să hrănească patru țări de mărimea României.
Proprietățile din România sunt slab echipate cu sisteme de irigație. Acesta este motivul pentru care lupta împotriva "fenomenelor naturii" este pierdută tot mai des, iar culturile sunt tot mai sărace, a declarat Sorin Mititelu, director Managementul Segmentelor Retail în cadrul BCR. Microîntreprinzătorii agricoli au alternativa de a fuziona parcelele de teren în exploatații agricole mai mari pentru a putea accesa mai ușor produse bancare de finanțare și alte oportunități oferite de economia de piață, a adăugat acesta.
La rândul său, Bogdan Speteanu, președinte, BCR Leasing, a declarat: “În România sunt 3,2 tractoare la 100 de gospodării, în timp ce acest raport este de 11,9 în Ungaria, 43,9 în Polonia și 70,9 în Cehia. Mai mult, firmele din sectorul agricol nu au, în general, întârzieri la plata ratelor. Acestea sunt două oportunități mari pentru noi, iar ofertele de cumpărare a echipamentelor agricole prin leasing sunt extreme de avantajoase în acest moment, atât din punct de vedere al costurilor, cât și al beneficiilor suplimentare: aprobare rapidă, consiliere specializată, documentație simplă”.
Conform datelor unui studiu derulat de către BCR în rândul a 200 dintre clienții săi microîntreprinderi din domeniul agricol, printre prioritățile antreprenorilor agricoli se numără adaptarea tehnologiilor agricole deținute la condițiile climatice (60%), creșterea afacerii și a suprafeței cultivate (52%), obținerea fondurilor pentru dezvoltare (42%) și asigurarea culturilor (20%).  
Pentru cei 200 de participanți la studiul derulat de BCR, cea mai mare problemă o reprezintă scăderea producției (55%), lipsa de implicare a autorităților (33%), lipsa lichidităților (28%) și lipsa pieței de desfacere (15%).

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza