Links Sitemap Business Linker Sitemap

BCR, EximBank și Banca Transilvania finanțează Pehart Tec Grup cu un credit sindicalizat de 24 de milioane de euro

324 afisari
Pehart Tec Grup, controlat de fondul de investiţii Abris Capital Partners, în parteneriat cu omul de faceri Ioan Tecar, a contractat o facilitate de credit revolving multivalută în valoare de 24 de milioane de euro de la un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română, EximBank și Banca Transilvania.
Facilitatea de credit are o maturitate de trei ani, cu opțiunea de prelungire pe doi ani și va fi folosită de Pehart Tec Grup pentru refinanțarea parțială a creditelor existente și pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru. În cadrul acestei finanțări, BCR are calitatea de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat și Agent. De asemenea, BCR și Banca Transilvania au mai acordat Pehart Tec Grup finanțări bilaterale în valoare totală de aproximativ 19 milioane de euro, utilizate pentru investițiile efectuate în ultimii ani pentru extinderea şi modernizarea capacităților de producție. Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) au fost avocații sindicatului de bănci, iar Clifford Chance Badea, biroul local al firmei internaționale de avocatură Clifford Chance, a acordat asistență fondului de investitii Abris Capital Partners și Pehart Tec Grup.

Pehart Tec Grup este cel mai mare producător de hârtie tissue din România și unul din cei mai importanți din Europa de Sud-Est.  Grupul a fost înființat de Ioan Tecar în anul 2007, iar în luna iunie 2015, fondul de investiții Abris Capital Partners a achiziționat pachetul de control. Grupul operează pe două platforme de producție situate în Dej (județul Cluj) şi Sebeş (județul Alba), având o capacitate de producție de 100.000 tone pe an de hartie tissue, respectiv 30.000 de tone produs finit. Produsele Pehart Tec Grup sunt comercializate pe piața internă şi pe piața Europei Centrale şi de Sud-Est.


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteazaFrequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.