Links Sitemap Business Linker Sitemap

Banca Transilvania şi Eurobank Ergasias au ajuns la un acord pentru achiziționarea Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing

1465 afisari
Banca Transilvania va achiziționa de la Eurobank Group acțiunile pe care le deține la Bancpost S.A., ERB Retail Services IFN S.A. și ERB Leasing IFN S.A., cele două bănci ajungând la un acord în acest sens.

Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, declară: “Achiziționarea Bancpost este o oportunitate pentru BT datorită potențialului de integrare cu businessul nostru. Această achiziție completează strategia de creștere organică a Băncii Transilvania, consolidându-ne poziția pe piață. Suntem pregătiți să ne adaptăm responsabil noii dimensiuni BT şi noilor realități. Banca noastră va continua să sprijine antreprenorii români și economia locală, creând valoare adăugată pentru acționari, clienți şi echipă. Mulțumim reprezentanților Eurobank pentru sprijin, profesionalism și colaborare în contextul negocierii acestei tranzacții de importanță strategică pentru ambele părți.”
Stavros Ioannou, Director General Adjunct, Eurobank, afirmă: ”Odată cu vânzarea Bancpost și a societăților afiliate, Eurobank își îndeplinește ultima obligație de vânzare conform planului de restructurare aprobat de Comisia Europeană. Consider că această tranzacție cu un partener de o reputație incontestabilă precum Banca Transilvania se realizează în interesul deplin al clienților, deponenților și angajaților Bancpost. Eurobank se va concentra pe dezvoltarea piețelor sale cheie. Aș dori să le mulțumesc tuturor colegilor din subsidiarele din România pentru colaborarea strânsă din toți acești ani, precum și partenerilor din BT pentru finalizarea cu succes a acestui demers.”
Banca Transilvania şi Bancpost vor continua să își desfășoare activitatea independent, până la primirea aprobărilor BNR şi ale Consiliului Concurenței, estimată în lunile următoare. Odată finalizată achiziția, BT va integra Bancpost în businessul său, cu sprijinul echipelor ambelor bănci.
Barclays Bank PLC a fost unicul consultant financiar al Băncii Transilvania pentru această tranzacție. PeliFilip a oferit consultanță juridică, iar Deloitte, consultanță financiară pentru aspecte contabile și de diligență. Mediobanca - Banca di Credito Finanziario S.p.A. și HSBC Bank Plc au fost consultanții financiari ai Eurobank pentru tranzacție, iar Shearman & Sterling LLP și Schoenherr şi Asociatii SCA au asigurat consultanța juridică.
Cu peste 13% cotă de piață şi active totale de 54,9 miliarde lei (11,9 miliarde euro), Banca Transilvania este a doua bancă din România. BT are peste 7.000 de angajaţi, 2,2 milioane de clienţi, lider de piață în domeniul cardurilor şi aproximativ 500 de sedii. Bancpost este pe locul 9 în topul băncilor din România, cu aproape 3% din piață şi active de 11,6 miliarde lei (2,5 miliarde euro). Echipa sa cuprinde peste 2.000 de angajați, iar rețeaua, aproximativ 150 de sedii. Peste 1 milion de clienți lucrează cu Bancpost.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza