Links Sitemap Business Linker Sitemap

Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre sustine dezvoltarea infrastructurii de afaceri in Romania

1150 afisari
Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB) a acordat un imprumut in valoare de 50 milioane EUR catre One United Tower. pentru a facilita dezvoltarea infrastructurii de afaceri in Romania. Scopul imprumutului acordat de BSTDB este de a finanta costurile de dezvoltare ale "One Tower", o cladire de birouri care face parte din complexul cu adresabilitate mixta One Floreasca City, dezvoltat recent pe terenul unei foste hale industriale din capitala.

Costul total al proiectului este de 54 de milioane EUR. O parte din imprumut va fi utilizata pentru a refinanta costurile aferente dezvoltarii proiectului pana in prezent, suportate de actionari. Cladirea „One Tower”, care urmeaza sa fie inaugurata in prima jumatate a acestui an, face parte dintr-un proiect amplu de reabilitare urbana care implica si o componenta rezidentiala si vizeaza obtinerea certificarii globale WELL pentru sanatatea si bunastarea oamenilor. De asemenea, proiectul urmeaza sa primeasca certificarea verde LEED Platinum-4, cel mai exigent standard de mediu din lume pentru cladiri. Firma globala de avocatura Dentons a consiliat tranzactia in calitate de consilier juridic extern. 

"BSTDB este incantata sa sprijine acest proiect ce reprezinta o investitie majora in sectorul constructiilor din Romania in mijlocul pandemiei, proiect care va dezvolta oferta de infrastructura de calitate pentru afaceri in Bucuresti. Suntem in mod special bucurosi sa observam ca dezvoltatorul a fost premiat in mod repetat pentru sustenabilitatea proiectelor sale, lucru pe care incercam sa il sustinem si promovam ca institutie de dezvoltare”, a declarat Dmitry Pankin, Presedintele BSTDB. 

"Ne bucuram ca prin aceasta operatiune primim votul de incredere al unei importante institutii financiare internationale, reprezentand o confirmare a eforturilor noastre de a dezvolta proiecte imobiliare durabile, la standarde internationale pentru piata din Romania. Este o actiune importanta si, in acelasi timp, o premiera pentru grupul One, care a apelat pana in prezent la alte solutii de finantare. Capitalul va fi utilizat pentru a finaliza investitia si a refinanta costurile de constructie anterioare ale cladirii de birouri One Tower ", a adaugat Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties. 


Citeşte mai multe despre: BSTDB, One United Tower

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza