Links Sitemap Business Linker Sitemap

Amgen România are un nou Director General

140 afisari
Alina Culcea ocupa poziția de Director General al companiei Amgen România începând cu 1 februarie 2018.
 “România este una dintre piețele prioritare pentru Amgen, astfel că rolul de Director General al reprezentanței locale este decisiv pentru succesul companiei. În procesul de selecție, am căutat un lider cu aptitudini veritabile de leadership, o persoană integră, vorbitoare de limba română și care sa înțeleagă foarte bine atât mediul de afaceri și piața farmaceutică locală, cât și nevoile încă nesoluționate ale pacienților români. Mai mult decât atât, ne-am dorit un lider care să aibă abilitățile necesare să conducă și să motiveze echipa, astfel încât să contribuie la creșterea accesului pacienților români la medicamentele inovatoare Amgen și să valorifice la maxim potențialul acestora. Luând în considerare experiența Alinei, experiență dobândită în multiple roluri și în companii diferite, sunt convinsă că Alina este persoana potrivită să ocupe această poziție semnificativă”, a declarat Viktoriia Anashkina, Executive Director - Regional General Manager.

“Sunt extrem de încântată să mă alătur companiei Amgen ca Director General România și îmi doresc ca, prin experiența și abilitățile acumulate până în prezent, să contribui la misiunea Amgen, aceea de a pune inovația și biotehnologia în beneficiul pacienților, prin soluții ce pot îmbunătăți semnificativ sănătatea și viața oamenilor. Am preluat conducerea companiei într-o perioadă extrem de importantă pentru Amgen, când noi tratamente din portofoliul companiei au fost incluse pe lista de compensate și când ne pregătim de lansarea primelor medicamente biosimilare din portofoliul Amgen. Creșterea accesului pacienților la medicamentele Amgen este unul dintre obiectivele pentru care voi continua eforturile predecesorilor mei, alături de echipa tânără și dinamică pe care am găsit-o aici. Sunt convinsă că parteneriatul pe care Amgen îl are cu autoritățile și colaborarea cu ceilalți actori ai pieței farmaceutice sunt pilonii strategici necesari în vederea accelerării procesului de transparentizare și eficientizare a sistemului de sănătate din România.”, a declarat Alina Culcea, noul Director General al companiei Amgen România.

Alina Culcea are o experiență extinsă în industria farmaceutică și a ocupat funcții importante la nivel local și regional, în departamentele de vânzări și marketing ale companiei GlaxoSmithKline, unde a ocupat poziții precum Brand Manager Vaccinuri pentru România și Irlanda, Sales Manager, Reprezentant Vaccinuri pe zona CEE, dar și roluri de HR management în Pfizer și Actavis. De asemenea, Alina a acumulat experiență în general management din pozițiile de Managing Director Actavis România și Director General interimar Novartis România. Ultima poziție ocupată de Alina a fost de Country Head of Market Access and Public Affairs Novartis România.

Alina este medic, fiind absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie “Carol Davilla”.

Sorin Popescu a asigurat interimatul reprezentanței din România din iulie 2017 până în prezent și în același timp a fost Director General Amgen Israel, funcție pe care o va păstra și în continuare.

Citeşte mai multe despre: Amgen

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteazaFrequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.