Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom va produce 152 de trenuri din gama X'Trapolis pentru operatorul spaniol Renfe

1819 afisari
Alstom a câștigat un contract pentru a furniza Renfe, operatorul feroviar național spaniol, 152 de trenuri de mare capacitate pentru o valoare totală de peste 1,4 miliarde EUR. Trenurile vor proveni din gama de trenuri suburbane X'Trapolis a Alstom.
Potrivit companiei, contractul include, de asemenea, întreținerea a 56 dintre trenuri pe o perioadă de 15 ani și furnizarea de piese pentru flotă, precum și stocul inițial de piese de schimb și echipamentele aferente.
Noile trenuri, care se bazează pe platforme cu performanță dovedită în operare, vor permite Renfe să transporte cu cel puțin 20% mai mulți pasageri pe oră în cele mai aglomerate noduri feroviare din țară, inclusiv Madrid și Barcelona. Fiecare va avea 100 de metri lungime și o capacitate de peste 900 de pasageri. X’Trapolis se mândrește cu un design inovator cu configurație mixtă, atât cu vagoane simple cât și supraetajate, concepute special pentru a satisface nevoile de mobilitate în creștere ale marilor centre urbane.
“Suntem extrem de mândri că am fost selectați de Renfe pentru a furniza această flotă de trenuri de ultimă generație. Soluția noastră este rezultatul unei experiențe îndelungate în proiectare, inginerie și industrializare la nivel global și a peste 30 de ani de fabricare a trenurilor în Spania. În plus, faptul că peste 80% dintre furnizorii noștri sunt companii spaniole locale, ne face foarte mândri. Mărimea și importanța acestui contract sunt mărturia încrederii care a fost construită în relația de lungă durată dintre Alstom și Renfe”, a declarat Gian Luca Erbacci, Președinte Alstom Europe.
Compania a mai precizat că designul noilor trenuri X’Trapolis maximizează capacitatea de transport de pasageri datorită configurației interioare inovatoare și a spațiilor flexibile. Numeroase uși de acces și culoarele largi facilitează intrarea și ieșirea pasagerilor, permițând o scădere a timpilor de oprire a stației. Trenurile oferă accesibilitate universală, conectivitate Wi-Fi și zone dedicate pentru biciclete și cărucioare. X’Trapolis maximizează, de asemenea, disponibilitatea și utilizarea liniei prin intermediul unor sisteme de tracțiune mai eficiente și a ultimei generații de tehnologie de control al trenurilor.
Concepția acestui tren este rezultatul a doi ani de muncă intensă a unei echipe de peste o sută de profesioniști din toate domeniile de expertiză ale Alstom și din multe părți ale lumii. Echipa a fost condusă și coordonată de experți în inginerie și industrializare de la uzina Santa Perpètua a Alstom, de lângă Barcelona și din centrele de excelență din Madrid. Trenurile vor fi fabricate la Santa Perpètua.
Gama X’Trapolis a Alstom este o platformă de tren modulară care permite o gamă largă de soluții flexibile, de mare capacitate pentru tranzitul suburban și regional concepute pentru a satisface atât nevoile operatorilor, cât și ale pasagerilor. Gama beneficiază de o experiență de peste 30 de ani. În ultimii zece ani, peste 5.000 de vagoane X’Trapolis au fost vândute marilor orașe din Australia, Chile, Spania, Africa de Sud și Franța.
Citeşte mai multe despre: Alstom, Renfe

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza