Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom va furniza noua sa generație de trenuri de mare viteză companiei americane Amtrak

1559 afisari
Alstom și Amtrak au anunțat semnarea contractului în cadrul căruia Alstom va proiecta, construi și întreține 28 de trenuri de mare viteză noi, care vor circula pe Coridorul nord-est (NEC), între Boston și Washington D.C. Valoarea contractului este de 1,8 miliarde de euro (2 miliarde USD).
Coridorul feroviar nord-est (NEC) are o lungime aproximativă de 730 km. În numai zece ani, numărul pasagerilor a crescut de la 2,5 milioane în 2004 la 3,5 milioane în 2014. Prin urmare, Amtrak a decis să achiziționeze garnituri noi pentru a înlocui trenurile Acela existente, crescând astfel capacitatea de transport de pasageri, reducând durata călătoriei și îmbunătățind costurile de operare și eficiența energetică.  Trenul comandat de Amtrak este Avelia Liberty, cea mai recentă dezvoltare a gamei Alstom de trenuri de mare viteză Avelia. Noua garnitură va transporta cu 33% mai mulți pasageri decât trenurile Acela existente. Configurația garniturii se bazează pe un vagon motor compact și inovator și nouă vagoane de pasageri, cu posibilitatea de a adăuga încă trei în cazul creșterii cererii. Trenul poate circula cu viteze de până la 300 km/h, însă va opera inițial la viteza maximă de 257 km/h. În plus, fiecare vagon motor compact este echipat cu sistemul inovator al Alstom, Crash Energy Management (CEM).

O altă caracteristică distinctivă este arhitectura articulată a trenului, care oferă mai multă stabilitate și crește confortul pasagerilor, împiedicând în același timp derapajul lateral al vagoanelor și răsturnarea. Trenul integrează și tehnologia inovatoare a Alstom de înclinare în curbe Tiltronix, care îi permite abordarea curbelor la viteze mari în siguranță și cu mai mult confort. 

"Amtrak ia lua măsurile necesare pentru ca toți clienții noștri, regiunea nord-est și economia americană să continue să se dezvolte”, a declarat Joe Boardman, Președinte și CEO Amtrak. "Aceste garnituri de tren, împreună cu modernizarea și îmbunătățirea infrastructurii, vor oferi clienților noștri mobilitatea și experiența viitorului”.

Potrivit lui Jérôme Wallut, Senior Vice President Alstom America de Nord, "Trenurile Alstom de mare viteză marca Avelia sunt cele mai avansate, mai fiabile și mai sigure trenuri din lume. Avelia Liberty va oferi nu doar o experiență de primă clasă pasagerilor, ci și mai multă eficiență energetică și costuri reduse pe întreaga durată de viață. Atribuirea acestui contract ilustrează succesul strategiei Alstom a proximității în relația cu clienții. Dorim să mulțumim Amtrak pentru încrederea acordată și suntem pe deplin dedicați succesului acestui proiect.” 

Majoritatea trenurilor Avelia Liberty pentru Amtrak vor fi fabricate în Statele Unite. Noile garnituri vor fi construite în fabrica Alstom din Hornell, NY, cu o istorie de 150 de ani. Întreținerea va fi asigurată în depourile Amtrak din Boston, New York și Washington D.C., în temeiul unui contract specific pentru asistență tehnică și furnizare de piese de schimb care va beneficia de sprijin suplimentar de la fabricile Alstom din New York, Delaware și Illinois și va avea o durată de 15 ani cu posibilitatea prelungirii cu încă 15 ani. Aceste contracte vor crea peste 1.000 de locuri de muncă la nivel național, printre care 750 în New York, dintre care 400 în unitățile Alstom.

În aproape 40 de ani, Alstom a vândut peste 1.100 de trenuri de mare viteză Avelia în întreaga lume și a echipat peste alte 300 de trenuri cu tehnologia sa. Până în prezent, trenurile de mare viteză Avelia ale Alstom au parcurs peste 6,4 miliarde de kilometri în 20 de țări si au transportat patru miliarde de pasageri.


Citeşte mai multe despre: Amtrak, Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza