Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom va furniza 52 de trenuri regionale pentru Abellio în Germania

1967 afisari
Alstom a anunțat că va furniza operatorului european de transport Abellio 52 de trenuri regionale Coradia Lint 41, în valoare totală de aproape 170 de milioane de euro. Potrivit companiei, aceasta este cea mai mare comandă de trenuri Coradia Lint 41 plasată până în prezent de un singur client. Trenurile regionale Coradia Lint sunt proiectate, construite și puse în funcțiune la cea mai mare unitate de producție Alstom din lume, din Salzgitter (Germania).
 Trenurile vor intra în exploatare comercială în decembrie 2018 pe liniile neelectrificate din Saxonia-Anhalt și vor asigura legăturile dintre capitala landului, Magdeburg, și orașele Wolfsburg și Stendal din nord, Erfurt și Halle din sud și Goslar din vest.
"Autoritatea pentru transport public din Saxonia-Anhalt a stabilit cerințe de calitate de nivel înalt pentru aceste trenuri nou construite. Alstom va oferi pasagerilor trenuri regionale moderne, de ultimă generație, proiectate în Germania. Abellio este un partener vechi al Alstom și exploatează deja trenuri Coradia Lint. Suntem mândri că putem continua această colaborare”, a declarat Didier Pfleger, Vicepreședinte Alstom pentru Germania și Austria. 

"Cu aceste trenuri noi, operăm în total 13 linii. Vom oferi în continuare calitatea de care se bucură deja clienții noștri din rețeaua Saale-Turingia-Südharz. Pe lângă echipamentele tehnice moderne, la bordul fiecăruia dintre trenurile noastre se va afla un agent dedicat serviciilor pentru clienți”, a adăugat Dirk Ballerstein, director general Abellio Rail pentru Germania Centrală.

Compania a precizat că modelul Coradia Lint 41 este o ramă automotoare diesel (diesel multiple unit – DMU), care poate atinge viteza de operare maximă de 140 km/h, având consum redus și accelerație rapidă. Trenurile comandate de Abellio, compuse din două rame, au o capacitate totală de 230 de pasageri. Scaunele sunt amplasate într-o configurație ce oferă confort și mult spațiu, precum și măsuțe pentru laptop la aproape toate scaunele fixe. În zona de clasa întâi s-au instalat mochete și lămpi de citit individuale. În întregul tren s-a implementat un concept de iluminat inovator, cu iluminat direct al scărilor, pereților din sticlă și spațiilor pentru bagaje pentru a conferi călătoriei o ambianță mai prietenoasă. De asemenea, trenurile sunt echipate cu sisteme Wi-Fi, pentru divertisment și de informare a pasagerilor, cu monitoare pentru informații statice și dinamice, precum și cu echipamente de supraveghere video ce garantează un nivel înalt de siguranță a pasagerilor. La bord vor fi disponibile și aparate pentru bilete.

Vehiculele comandate de Abellio oferă accesibilitate, inclusiv persoanelor cu mobilitate redusă, datorită căilor de acces accesibile de la înălțimi standard ale peronului, spațiului pentru scaune cu rotile și toaletelor cu acces facil. Trenurile oferă și spațiu suficient pentru maximum 9 biciclete, cu prize pentru încărcarea bicicletelor electrice.

Trenurile Coradia Lint fac parte din gama Alstom de trenuri modulare Coradia, care beneficiază de peste 30 de ani de experiență și de soluții tehnice cu performanțe dovedite. S-au vândut peste 2.200 de trenuri Coradia, iar 1.900 circulă în prezent în Danemarca, Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia și Canada.
 
Citeşte mai multe despre: Alstom, Abellio, Coradia Lint 41

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza